• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Brezilya'da bilet yerine kitap

Brezilya'da bilet yerine kitap
Brezilyalı yetkililer, okuma oranını yükseltmek için yeni bir çözüm üretti. Artık Sao Paulo metro biletleri yerine kitap dağıtılıyor.

Brezilyalı yetkililer, okuma oranını yükseltmek için yeni bir çözüm üretti.Okuma oranının yılda iki kitap olduğu belirlenen Brezilya’da, çözüm olarak Sao Paulo metro biletleri yerine kitap dağıtılmaya başlandı.
 
Ülkenin en büyük yayınevlerinden biriyle yapılan anlaşma sonucu ilk olarak 10 kitaplık bir dizi seçildi. Bu dizi boyutu küçük ve ince kitaplar seçilerek oluşturuldu. Gök Taner‘in haberine göre bu tercihin sebebi ise okuma alışkanlığı kazanması amaçlanan bireylerin, kitapları yanlarında rahatça taşıyabilmesini sağlamak. Kitap okumaya bu ince ve küçük kitaplarla başlayan bireylerin giderek kitap okuma alışkanlığı kazanacakları düşünülüyor.
 
Dünya Kitap Günü‘nde başlatılan sistemin işleyişi ise şu şekilde:
Sao Paulo metro istasyonlarına 10 bin adet kitap dağıtılıyor. Özel olarak tasarlanan kitapların barkodlarına bazı özel bilgiler yerleştirilerek metrodan geçiş yapılabilmesi sağlanıyor. Her bir kitaba 10 tane ücretsiz geçiş hakkı yükleniyor. Ayrıca bir yazılım da geliştiren yetkililer, kullanıcıların daha doğrusu okuyucuların 10 geçişten sonra internet üzerinden bu kitaplara kredi yükleyebilmesini mümkün kılıyor.
 
Projeye gelen tepkiler genellikle olumlu. Dünya çapında ses getiren proje, Cannes Lion Festivali‘nde promosyon ve outdoor alanında gümüş; tasarım alanında bronz madalya kazanmış durumda. Şu ana kadar bilet-kitap projesi kapsamında basılan eserlerden bazıları ise şöyle: Büyük Gatsby, Hamlet, Savaş Sanatı, Sherlock Holmes…

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim