• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Bromström, yeni tanker birlikteliği başlattı

Bromström, yeni tanker birlikteliği başlattı
Maersk tankerlerinin sahibi olduğu Bromström, Erik Thun Aş., Rederi Aş., Gotland ve Wisby Tankerleri Aş. ile yeni bir tanker birlikteliği başlattı.

Bromström, yeni tanker birlikteliği başlattı

Maersk tankerlerinin sahibi olduğu Bromström, Erik Thun Aş., Rederi Aş., Gotland ve Wisby Tankerleri Aş. ile yeni bir tanker birlikteliği başlattı.

Bu tanker birlikteliği sayesinde 5.000 ile 10.000 DWT boş ağırlıgı olan gemi segmenti portföyünü güçlendirdi. Geçtiğimiz yıl Broström küçük portföyüne 3 gemi daha ekledi. İsveç merkezli tanker operatörü, Mart-Nisan sezonunda portföyüne 4 gemi daha ekleyecek. Eklenecek gemiler; Med Baltic, 8,269 DWT, the Wisby Wave, 7,478 DWT, the Red Teal, 6,874 DWT and the Alice, 6,843 DWT. Bu gemilerle birlikte Broström Avrupa'nın küçük segmentinde 18 tanker işletecek.

Broström'ün CEO'su Robert Uggla, "Ufak yapım tanker filosunu artırarak müşterilerimize daha fazla rahatlık ve esneklik sağlayacağımıza inanıyoruz. Yeni gemilerimizin dizaynı ve kalitesi, içinde bulunduğumuz segmentin reklam stratejisi için ideal." dedi. Geçtiğimiz yıl Broström, Tärntank Rederi Aş. ve Harren ve ortakları Gemi Yönetimi Ltd. Şti.'yi de TSCA havuzuna katarak, ara ürün tankeri marketi için gereken reklam sunumunu da artırdı. Birçok tanker operatörleri, 2009 ve 2010'da aşırı yüklenme ve düşük ücretler yüzünden zorlu market koşulları ile uğraştılar. Broström'ün sahibi, Maersk Tanker'de bu uğraşın sahipler içindeydiler.

Şirket 118 milyon dolarlık kayıp ile çalıştığının açıklamasını yapmıştı. Şirketin 2010 açıklamasında; "Maersk Tanker çok zorlu bir market alanında çalışma göstermekte, taşıma ölçüleri 2011'in başlangıcında dahi en altın bile aldında." diye bildirildi. Ancak Robert Uggla, "Broström'ün küçük tanker segment'i finansal olarak çok iyi bir durumda" dedi. Ayrıca 2011 marketinin durumu ile ilgili spekülasyon yapmaktan çekinen Uggla, zorlu zamanlarda olduklarını kabul ederek, "Kışın kullanım düzeyleri ve navlun fiyatları üzerinde olumlu bir etkisi oldu, ancak yılın geri kalanı için görünüm çok kasvetli" dedi.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim