• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

BTA özgün lezzetleri yolculara sunuyor

BTA özgün lezzetleri yolculara sunuyor
Tokat’ın bez sucuklu bazlama tostu, Trabzon’un kolot peyniri, Çorum’un çikolatalı leblebisi, Kastamonu’nun çekme helvası... Anadolu’nun yemek kültürü; havalimanları ve İDO iskelelerinde yolculara sunuluyor.

 

Anadolu’nun tarihi çok eskilere dayanan yemek kültürü, havalimanları ve iskelelerde yer alan lezzet duraklarında tanıtılmaya başlandı. BTA Catering Services tarafından geçen yıl Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ‘Tadında Anadolu’ adı altında görücüye çıkan yöresel lezzetler, yerli ve yabancı yolculardan büyük ilgi görünce, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın ardından İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) Güzelyalı ve Yenikapı Hızlı Feribot İskelesi’nde yerini aldı.
 
Türk mutfağının seçkin tatlarını buluşturan Tadında Anadolu konsepti, yolcuların seyahatlerinden daha çok keyif almalarını sağlıyor. Yüzyıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’nun yemek kültürünü yaşatmayı ve misafirleriyle buluşturmayı misyon edinen yeni konseptte, kırkı aşkın şehirden getirilen 400’ün üzerinde ürünü bulmak mümkün. Tadında Anadolu, misafirlerini Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş lezzetleriyle tanıştırarak tarihî mirasa sahip çıkmakla kalmıyor, bu kültürü temsil eden küçük üreticinin, yerel ve küçük markaların kendilerini tanıtmalarına yardımcı olarak yemek kültürünün devamını da sağlıyor. Bu amaçla küçük üreticilerden temin edilen ‘kahraman’ ürünler, organik seçenekleriyle sunuluyor. Prensip olarak ürünün, adıyla anıldığı şehirde üretilmesi ve tercihen butik işletme olması özellikleri aranıyor. Böylelikle eşsiz lezzetleri yolcularla buluştururken, küçük üreticinin de desteklenmesi sağlanıyor.
 
Tadında Anadolu’da, Türk kültürünün vazgeçilmez klasiklerinden lokum ve şekerlemelerin yanı sıra İspir kuru fasulyesinden Uşak’ın tarhanalı ızgara tavuğuna, Siirt Pervani balından Ege’nin özel zeytinyağlarına, Tokat’ın bez sucuğundan Mudanya’nın ev yapımı reçellerine kadar Türk yemek kültürünün en iyi örneklerini tatma fırsatı bulan yolcular, aynı zamanda binlerce çeşit özel ürünü satın alabiliyor. Yolcuların en çok tercih ettiği lezzetler arasında, tarhana çorbası, yöresel meze ve salatalar, sadece Tadında Anadolu’da yenilebilecek ‘Tokat bez sucuklu bazlama tost’, içli köfte ve havuç dilimi ile market kısmında Beyoğlu çikolatası, Tokat bez sucuk, Trabzon kolot peyniri, Çorum çikolatalı leblebi, Kastamonu çekme helvası ve Siirt karakovan balı dikkat çekiyor.
 
Yola çıkarken beğenilen ürünler seyahat dönüşü teslim alınabiliyor
 
Kaliteli ve yüksek standartları ile her gün binlerce yolcunun lezzet durağı haline gelen Tadında Anadolu, ayda 50 bin ziyaretçiye hizmet sunuyor. Yolcular, en orijinal reçetelerle hazırlanmış yemekleri tatma şansı yakalarken, aynı zamanda satış reyonundan alışveriş yapabiliyor. Satın alınan ürünler, seyahat dönüşünde de teslim alınabiliyor.
 
TAV Havalimanları’na bağlı Türkiye, Gürcistan, Makedonya ve Tunus’taki dokuz havalimanında uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA’nın İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, günde ortalama 37 bin yolcuya Türk ve dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini sunduklarını söylüyor. 33 bin metrekarelik alanda, 12 bin 500 kişilik oturma kapasitesiyle günde 24 saat, sayıları 146’ya ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde hizmet sunan şirket, geçen yıldan itibaren yılda yaklaşık 50 milyon yolcunun kullandığı İDO’nun iskeleleri ile arabalı vapur ve feribotlarında da faaliyet göstermeye başladı. BTA tarafından 2006’da kurulan unlu mamul fabrikası Cakes&Bakes’in de bugün ayda 2,5 milyon üretim hacmiyle dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerine ürün tedarik ettiğine dikkat çeken Cesur, “Tadında Anadolu restoranlarında, 40’ı aşkın ilden 400 farklı yerel tada ulaşmak mümkün. Tüm yolcular mutlaka buraya uğramalı ve Anadolu kültürünü yakından görme fırsatını yakalamalı.” tavsiyesinde bulunuyor.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim