• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

BTC'nin yüzü Türkmen petrolü ile gülüyor

BTC'nin yüzü Türkmen petrolü ile gülüyor
Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervinin büyük bir kısmına sahip olan Türkmenistan'ın petrolü, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattıyla pompalanmaya devam edecek.

 

Dünyanın doğalgaz ve petrol rezervinin büyük bir kısmına sahip olan Türkmenistan'ın petrolü, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattıyla pompalanmaya devam edecek. Bununla ilgili imzalanan anlaşma süresi 2014 yılının sonuna kadar uzatıldı.
 
Azeri basınında yer alan habere göre, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) bünyesindeki SOCAR Trading ile Dragon Oil şirketleri arasında daha önce imzalanan anlaşmanın süresi uzatıldı. Sözkonusu şirketler arasında 2010 yılında imzalanan anlaşma süresinin 2014 yılının sonuna kadar uzatılması konusunda mutabakata varıldı. 2010 yılında BTC boru hattıyla pompalanmaya başlayan Türkmen petrolü, bundan sonra da müşterilerine ulaşacak. 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle 8,6 milyon ton Türkmenistan petrolü, BTC boru hattıyla taşındı.
 
Türkmen petrolü Hazar Denizi'nden tankerlerle Bakü'ye ulaştırılıyor. Türkmenistan'da, Rus yapımı yeni dev tanker gemiler bulunuyor. Türkmenistan'da faaliyet gösteren Dragon Oil şirketi, Hazar Denizi'nin Türkmen kıyısında petrol üretiyor. Yabancı şirket, bu ülkede ürün paylaşımı anlaşması kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor. Dünyanın en büyük dördüncü doğalgaz ülkesi olan Türkmenistan'da uluslararası uzmanların tahminlerine göre, Hazar Denizi'nin Türkmen kıyısında 12.1 milyar ton petrol ve 6.1 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim