• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BTK açık hat süresini 1 yıl daha uzattı

BTK açık hat süresini 1 yıl daha uzattı
BTK, başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullanan vatandaşların bu hatları kendi üzerilerine kaydettirmeleri için tanınan sürenin 1 Ekim 2013 tarihinde dolması üzerine yeni bir karar alarak 1 yıllık ek süre tanıdı.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), başkasının adına kayıtlı cep telefonu hatlarını kullanan vatandaşların bu hatları kendi üzerilerine kaydettirmeleri için tanınan sürenin 1 Ekim 2013 tarihinde dolması üzerine yeni bir karar alarak 1 yıllık ek süre tanıdı.
 
BTK Başkanı Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada, bu yılın başında hayata geçirdikleri hat sorgulama hizmetinden yaklaşık 2,5 milyon kişinin yararlandığını belirterek, başkasının üzerine kayıtlı cep telefonu hattını kullandığı belirlenen 808 bin 903 kişinin kullandıkları cep telefonu hatlarını üzerilerine aldığını bildirdi.
 
Başkası adına kayıtlı olmasına rağmen kullandıkları hatları 1 Ekim'e kadar herhangi bir sebeple üzerilerine almayan kişilerin mağdur olmaması amacıyla bu süreyi uzattıklarını kaydeden Acarer, söz konusu kişilerin, hizmet aldıkları GSM operatörlerine başvurarak hatları üzerilerine kaydettirmeleri ve abonelik sözleşmesi imzalayabilmeleri için tanınan ek sürenin 1 Ekim 2014 tarihinde dolacağını açıkladı. Acarer, BTK'nın konuya ilişkin yeni kurul kararı hakkında şöyle konuştu:
 
"Sürenin uzatılmasıyla aboneliğin güncellenmesi kapsamında vatandaşların üzerilerine aldıkları telefon numaralarını bir yıllık itiraz süresini beklemeden 3 ay sonrasında yani 1 Ekim 2013 tarihinden önce aboneliğini güncelleyen kişiler, 31 Aralık 2013 tarihinden başlamak üzere başka bir GSM operatörüne taşıyabilecekleri hususu da karara bağlandı. Böylece kullanıcıların kendi üzerilerine aldıkları hatlar için numara taşıma işlemi de gerçekleştirebilecek."
 
Başkasının adına hat alan bazı kişilerin, bu hatları dolandırıcılık gibi yasa dışı bir takım işlerde ve görüşmelerde kullanabildiği uyarısında bulunan Acarer, "Bu gibi olaylar nedeniyle kağıt üstünde hattın sahibi olarak gözüken ancak bundan haberi olmayan vatandaşlar zor durumda kalabiliyor" dedi.
 
BTK'nın, vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatların gerçek kullanıcıların adına kaydedilmesini sağlamak için 2 Ocak'ta İnternet üzerinden Mobil Hat Sorgulama Hizmeti başlatıldığını anımsatan Acarer, şunları kaydetti:
 
"İnternet sitesinde yaptıkları sorgulama sonucunda adlarına kayıtlı ancak başkaları tarafından kullanılan telefon bulunduğunu tespit edenler, ilgili GSM firmasının abone kayıt merkezlerine başvurarak bu hatların kullanıcıların adına kaydedilmesini veya iptal edilmesini isteyebiliyor. Cep telefonu abonesi olmayan vatandaşlar da bilgileri dışında adlarına hat açılıp açılmadığını e-devlet üzerinden kimlik numarasıyla sorgulama yaparak öğrenebiliyor."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim