• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

BTK, Marmaray hattında ölçümler yaptı

BTK, Marmaray hattında ölçümler yaptı
BTK, 13,6 kilometrelik Marmaray hattında, yolcuların bulundukları yerler, trenlerin içi ve tünellerde olmak üzere 52 noktada elektromanyetik alan ortam ölçümleri yaptı.

 

BTK, 13,6 kilometrelik Marmaray hattında, yolcuların bulundukları yerler, trenlerin içi ve tünellerde olmak üzere 52 noktada elektromanyetik alan ortam ölçümleri yaptı. Ölçümlerin "kabul edilebilir" değerler içinde olduğu belirlendi.
 
Marmaray'ın elektronik alan ölçümleri "temiz" çıktı.
 
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 25 Kasım 2013 tarihinde, Marmaray'ın Ayrılık Çeşmesi-Kazlıçeşme arasında bulunan batırma tüp ve yaklaşma tünellerini kapsayan 13,6 kilometrelik kesimindeki 5 istasyon, yolcuların bulundukları yerler, trenlerin içi ve tünellerde olmak üzere  52 noktada elektromanyetik alan ortam ölçümleri yaptı.
 
Ölçümler sonucunda, Marmaray'daki elektromanyetik alan ortam değerlerinin, Elektronik Haberleşme Cihazlarından Kaynaklanan Elektromanyetik Alan Şiddetinin Uluslararası Standartlara Göre Maruziyet Limit Değerlerinin Belirlenmesi, Kontrolü ve Denetimi Hakkında Yönetmelik'le belirlenen 10 volt/metre değerinin altında, bir başka ifadeyle "kabul edilebilir" değerler içinde olduğu belirlendi.
 
Marmaray'da yapılan elektromanyetik alan ölçümlerinde, ortam değerlerinin en az 0,15 volt/metre, en  fazla 9,54 volt/metre olduğu tespit edildi.
 
Türkiye daha hassas
 
Tüm dünyada, elektromanyetik alan maruziyetinin insan sağlığına etkilerine ilişkin tartışmalar, baz istasyonlarının yagınlaşmasıyla gündeme taşındı. Uluslararası İyonize Etmeyen Radyasyondan Korunma Kurulu (ICNIRP) tarafından bu konudaki limit değer 40 Volt/Metre olarak belirlenirken, Türkiye bu konuda daha da hassas davrandı. BTK, Türkiye için limit değeri 10 volt/metre olarak kabul ediyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim