• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

BTSO, havacılık merkezlerini ziyaret etti

BTSO, havacılık merkezlerini ziyaret etti
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi üyeleri TUSAŞ Motor Sanayii (TEİ) ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ne (TUSAŞ-TAİ) ziyaret gerçekleştirdi.

BTSO heyetini karşılayan TEİ Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bursa'nın güçlü sanayisi ile berilenen hedeflere ulaşılabileceğinin altını çizen Akşit, TEİ'nin başlıca faaliyet alanları, kabiliyetleri ve yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.

Bir yıl önce göreve gelirken Bursa'yla ilgili 16 makro projeyle yola çıktıklarının altını çizen BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, şunları dile getirdi: "Bu 16 makro projemizden birisi de Gökmen projesi. Bu projeyle ilgili çalışmalarımıza yaklaşık 9 ay önce başlayarak bir yol haritası belirledik. Bursa'yı uzay havacılıkla ilgili merkez yapmak istiyoruz. Bizler Bursa sanayisinin kabiliyetlerini ve yeteneklerini masaya yatırdık. Aynı zamanda ilk küme faaliyetini de başlatmış olduk. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz ziyaret bizim için çok önemli."

Uzay, havacılık ve savunma konseyi başkanı ve kümelenme lideri Mustafa Hatipoğlu ise BTSO bünyesinde gerçekleştirilen konsey ve kümelenme çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi.
Bursalı firmalar ile gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar hakkında görüşmelerin de yapıldığı toplantının ardından BTSO heyeti TEİ tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

"BELİRLEDİĞİNİZ VİZYON ÇOK ANLAMLI"

BTSO heyeti TEİ tesislerinin ardından, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelen Ankara'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'yi (TUSAŞ - TAI) ziyaret etti. Heyeti burada TAI Genel Müdür Yardımcısı Bekir Ata Yılmaz karşıladı.

BTSO'nun değişik kabiliyetleri bir çatı altında toplayarak aynı amaca yöndendimesinin çok önemli olduğunu belirten Yılmaz, "Belirlediğiniz vizyon bana göre çok önemli. Birşeyi gerçekleştirmek için önce hayal etmek lazım. Gökmen projeniz ilk duyan birisi için imkansız bir proje gibi gelebilir. Koyduğunuz hedefe uzun bir yolunuz var. Hedefinize yaklaştığınız zaman da mutlaka bu hedefi daha ileriye götüreceğiniz kanaatindeyim. Bu bakımdan bana göre Gökmen projeniz çok anlamlı. Sizlerde böylesine bir irade ve istek olduğu sürece sizlerle paylaşacak çok şeyimiz olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ise Gökmen projesinin sanayi ayağını oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. TAİ yetkililerinin ve BTSO Uzay, Havacılık ve Savunma Konseyi Yöneticisi ve Küme lideri Mustafa Hatipoğlu'nun gerçekleştirdiği bilgilendirme sunumlarının ardından Bursalı şirketler parça imalatı, uçak montajı, tasarım-geliştirme tesisi gibi birimleri gezerek uzay ve havacılık konusunda merkez haline gelen TAİ'yi inceleme fırsatı buldular.

Alida Makine Şirket Müdürü Fahri Dönmez da ziyaretle işbirliklerini inceleme imkanı yakaladıklarını ifade ederken, Yalın Savunma ve Havacılık Firması Sahibi Mehmet Akif Yalın ise BTSO'nun başarılı çalışmalarına değindi.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim