• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Bu Fiat'ı "müşteri" tasarladı

Bu Fiat'ı "müşteri" tasarladı
Yeni nesil Doblo "müşteri" taleplerine göre tasarlandı. Aracın pazara sunulan yeni neslinde daha fazla karizma, performans ve kullanışlılık hedeflendi. Aracın yeni Connect ve Caddy gibi premium rakiplerden daha fazla pay alması öngörüldü.

Yenilenen Fiat Doblo iddialı hedeflere koşuyor. Aracın müşterilerin istekleri doğrultusunda yeniden satarlandığını kaydeden Fiat Türkiye Pazarlama Müdürü Özgür Süslü araç ile özellikle pazara giriş yaptıkları önümüzdeki aylarda çok rekabetçi ve iddialı olmayı hedeflediklerini söyledi. Süslü Torino’daki test sürüşlerinde şu bilgileri verdi:
“Mevcut modelden yola çıkacak olursak; 1.500 TL model yılı farkı, 1.000 TL yenilenme farkı, 500 TL ilave donanım olmak üzere, normal şartlarda 3.000 TL’lik ilave değere karşılık, Yeni Doblo’nun giriş versiyonunun fiyatını sadece 1.400 TL artırdık.Böylece Yeni Doblo’muzu 43.950 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduk.Aslında bu miktar, rakiplerimizin sadece model yılı farkı için yaptıkları kadar bir fiyat artışını ifade ediyor. Diğer bir deyişle, tüm ürün yeniliklerinin bedavaya geldiğini söylersek abartmış olmayız.”

Yüksek tavan seçenekleri

Yeni Doblo Combi’nin 43.950 TL ile 58.200 TL arasında değişen bir fiyat aralığı ile müşterileriyle buluşacağını kaydeden Süslü şöyle devam etti:
“Yeni Nesil Doblo Cargo’ya gelince; farklı ihtiyaçlara cevap veren geniş ürün gamımızı daha kullanışlı hale getirerek pazardaki hakimiyetimizi korumayı hedefliyoruz.Türkiye pazarında Doblo Cargo’yu 3 farklı gövde tipi ile pazara sunuyoruz. Doblo Cargo hem uzun şasi hem de yüksek tavan seçeneği sunabilen tek hafif ticari araç konumunda.Sınıfında sadece Doblo’da bulunan Maxi XL, yani uzun şasi yüksek tavan seçeneğiyle, Doblo 5 metreküplük iç hacme ulaşarak bir üst sınıf ticari araçlarla eşdeğer seviyede yükleme hacmi sunabiliyor.Yeni Nesil Doblo Cargo modelimiz, 40.450 TL ile 50.700 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuyoruz.”

fft81_mf3428831.jpeg

Ecojet motor

Süslü ayrıca, Yeni Nesil Fiat Doblò’nun, başarılı 90 ve 105 beygirlik multijet motorlarının yanında, bu motorların daha da geliştirilmesiyle ortaya çıkan yakıt ekonomisinde sınıfının lideri olan yeni 1.3 lt 90 hp’lik Ecojet ile 4 farklı dizel motor ile Türkiye pazarında yer alacağını belirtti. Combi gövde tipinde Easy, Safeline, Premio ve Premio Plus olmak üzere 4 donanım seviyesi ile tercih edilebileceğini sözlerine ekledi. Yeni Nesil Fiat Doblò’da ilk kez kullanılan 1.3 lt Ecojet motor seçeneği, düşük devirlerde %40 daha fazla çekiş gücü sunarken, %12’ye varan yakıt tasarrufu sağlıyor. Yeni Nesil Fiat Doblò, Ecojet motoruyla -100 kilometrede ortalama 4.4 litre, şehir dışında ise 3.9 litre yakıt tüketiyor ve bu değerlerle sınıfının en iyi tüketimine imza atıyor.


Teknoloji arttı

Yeni Nesil Fiat Dobló sınıfında tek olan, tam bağımsız bi-link arka süspansiyon ile mükemmel yol tutuşu ve yolcu konforunu garantiliyor. Sürücülerin Yeni Doblò’nun seyahat keyfini her zaman üst düzeyde yaşaması için teknolojik ekipman paketinde de yeni, kullanıcı dostu içerikler bulunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekici ekipman olarak; 5 inç renkli dokunmatik ekrana sahip opsiyonel olarak entegre navigasyon ile donatılabilen Uconnect multimedya sistemi yer alıyor. Telefon çağrısı yönetimi, cep telefonuna gelen mesajların okunmasını sağlayan teknolojisi, USB girişi, bluetooth bağlantısı ile akıllı telefonlardan müzik dosyalarının UConnect’e aktarılması gibi gelişmiş özellikleri-dikkat çekiyor. Direksiyon kumandası ve sürücünün yakıt tüketimi ile CO2 emisyonunu sınırlamasına yardımcı olan Eco:Drive yazılımı, UConnect 5” ile standart olarak sunuluyor. TomTom ile birlikte geliştirilen Türkçe navigasyon özelliği de U-Connect ile birlikte ayrıca tercih edilebiliyor. 

Yeni Fiat Doblò, performans seviyesi bakımından yükü ne kadar olursa olsun, tüm sürüş koşullarında üstün konfor ve yol tutuşu sunan bağımsız Bi-link arka süspansiyonlara sahip bulunuyor. Sınıfında sadece Doblò’da yer alan bu özellik, aracın konforunu otomobil seviyesine taşırken, yol tutuşunu ve yolcu konforunu iyileştirerek, her koşulda güvenli sürüşü garanti ediyor. Yeni Nesil Fiat Doblò’nun üstün yol tutuşu, teknoloji harikası elektronik denge kontrol sistemlerinin kullanımıyla garantileniyor. Bu sistemler arasında; elektronik fren gücü dağılımı EBD ile ABS, ASR (Kayma Önleyici Düzenleme) ile tamamlanan ESC, HBA (Hidrolik Fren Desteği) ve sürücüye yokuşta kalkış sırasında yardımcı olan Hillholder sistemleri bulunuyor. Sürücü ve yolcunun, baş ile göğsünü koruma amaçlı tasarlanan ön ve yan hava yastıklarıyla de güvenlik donanımlarını tamamlıyor.

Mehmet Ali Katrancı - RADİKAL

www.ulastirma.com.tr
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim