• BIST 9714.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Bu kart bir Konya’da bir Londra’da geçiyor

Bu kart bir Konya’da bir Londra’da geçiyor
Kredi kartının günlük hayata sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Uygulama halihazırda sadece Konya ve Londrada yapılıyor.

 

Kredi kartının günlük hayata sağladığı kolaylıklara bir yenisi daha eklendi. Uygulama halihazırda sadece Konya ve Londrada yapılıyor.
 
Konya’da raylı sistemler de uygulamaya dahil ama Londra’da metroda temassız kart kullanımı 2014’te başlayacak. Bankalararası Kart Merkezi ile KonyaBüyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü ‘Konya Ulaşım Projesi’ tanıtıldı. Proje ileKonyalılar kadar her yıl şehri ziyaret eden 2 milyon yerli ve 500 bin yabancı turiste de ceplerindeki temassız özellikli kartlarla toplu taşımadan yararlanma imkanı sunuluyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Dr. Soner Canko’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ‘Konya Ulaşım Projesi’ hakkında ayrıntılı bilgi aktarıldı.
 
Konya’da otobüs ve tramvaylarda bankaların temassız özelliğe sahip kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartları kullanılabiliyor. 20 tramvay durağı ve 340 otobüs ile hizmet verilen şehiriçi ulaşımındaki araçlarda temassız kartlara ek olarak NFC uyumlu cep telefonları ile de ödeme yapılabiliyor. BKM Genel Müdürü Soner Canko, temassız kartların yakın bir zamanda diğer illerde de toplu taşımada kullanılmasını hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:“Bu uygulama dünyada bir ilk. 14 milyon temassız kart var Türkiye’de cüzdanlarda. Dünyada bu rakam 600 milyon. Bu kartlar otobüs ve tramvaylarda kullanılacak.
 
Pilot uygulama olarak Konya’da Haziran’da başladı. Şu an 9 banka aktif olarak katılıyor ama bütün bankalarla entegrasyon var. Kullanılmaya başladığından bu yana 173 bini geçen işlem sayısı gerçekleşti.”Konya Belediye Başkanı Tahir Akyürek de şehir halkının yanı sıra Konya’yı ziyaret eden turistlere de aynı kolaylığın sağlandığını ve böylece turizme her anlamda katkı sağlandığını belirtti. Akyürek, “Dünyada yaygın olarak kullanılmadığını bilmiyordum.
 
Londra Belediyesi ile birlikte bir ilk. Orada da metrolarda kullanım 2014’te başlayacak. Biz de otobüs tramvay hepsinde kullanılıyor. Günlük kullanım bin 800 kişi. Minibüs ve taksilerde de kullanılması için çalışma yapılıyor.” diye konuştu.  Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş da dünyaya örnek olacak böyle bir uygulamada emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim