• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bu kez THY kredi kartından mağdur oldu

Bu kez THY kredi kartından mağdur oldu
Sahte kredi kart işlemlerinin önüne geçemeyen THY, birçok hatta internet ve çağrı merkezi üzerinden satışları durdurmak zorunda kaldı.

Kart sahteciliğinin boyutu mayıs ve haziran aylarında çok yükselerek sınırı aşınca kart program hizmeti veren Visa, THY’yi anlaşmalı bankaya rapor etti. Bu nedenle de THY’ye parasal yaptırım uygulanması gündeme geldi. Bunun üzerine, işlem riskinin sorumluluğunu da taşıyan THY, sahteciliğin yüksek olduğu birçok hatta internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kredi kartı ile bilet satışını durduruldu.

Milletvekili ortaya çıkardı

Olay, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun telefonla bilet satın almak istemesi ile gündeme geldi. Dudu’ya, Hatay’da çok fazla kredi kartı sahteciliği yapıldığı için satış yapılamadığı cevabı verildi. Dudu, konuyu meclis gündemine taşıdı. Dudu’ya cevap ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Öte yandan THY, bu sahtekarlığın önüne geçebilmek için Sahte İşlem Risk Yönetim Sistemi’ni (CYBERSOURCE) devreye soktu.

Yeni havalimanı na özel terminal istedi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul’un üçüncü havalimanıyla ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı. Yapılacak havalimanında THY’nin özel bir terminalinin olmasını istediklerini belirten Kotil, şunları söyledi: “Üçüncü havalimanı 150 milyonluk olacak. Yarısı biz olmak zorundayız. Dolayısıyla yarı olduğu zaman ihtiyaçlarınız da vardır. Şu anda biz her yıl büyüyerek geliyoruz. 38 milyon yolcuya ulaştık.”

THY çalışanlarına zam

Yüksek Hakem Kurulu THY’deki toplu sözleşmeyle ilgili kararını açkladı. Buna göre personel ücretleri 2011 yılının ilk altı ayı için yüzde 5, ikinci altı ayı için yüzde 5, 2012′in ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ayı için de yüzde 3 artırıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim