• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

BUDO, Bursa-İstanbul seferlerine başladı

BUDO, Bursa-İstanbul seferlerine başladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, seferleri törenle başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, seferleri törenle başlattı.

Burulaş bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'ni (BUDO) kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, iki geminin yolcu taşımaya hazır hale getirilmesinin ardından seferleri başlattı. Mudanya Limanı'ndaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; kara, deniz ve hava olmak üzere her alanda ulaşımın geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, "Bugün artık denizlere açılıyoruz. İstanbul ile Mudanya'yı birleştirecek olan bu seferler bizim için çok önemli. Halkımız son aylarda gelişmeler sonucunda bizden bunu talep etti. Bu taleplere sessiz kalmadık. Bunun gereğini yaptık. Seferlerin Bursa'ya, Mudanya'ya, İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olsun diyoruz" dedi.

"ULAŞIMIN AKSAMADAN YAPILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Şehirlerde en önemli unsurun ulaşım olduğunun altını çizen Altepe, "Ulaşım, ekonominin atar damarıdır. Bursa ile İstanbul birbirine bağımlı olan iki şehirdir. Bursa ve İstanbul Türkiye ekonomisinin yarısından fazlası ediyor. Binlerce insan yolculuk yapıyor. Bu sayı artarak devam edecek. Burada bizim hedefimiz bu ulaşımın aksamadan yapılmasıdır. BUDO'da kesintisiz ve kaliteli ulaşımın sağlanmasını hedefliyoruz. İDO bu işi yıllarca güzel bir şekilde yaptı. Özelleştirmeden sonra İDO seferlerine aksamalar oldu. Biz de bu noktada devreye girmek zorunda kaldık. Biz bu işin içine girmedikçe bu sıkıntının çözülemeyeceğini gördük" şeklinde konuştu.

"BLÖF YAPTIĞIMIZI ZANNETTİLER"

Bursa'nın artık deniz ulaşımında olduğunu kaydeden Altepe, şöyle devam etti:

"İlk başta blöf yaptığımız zannedildi. Biz hemen aradık ve bu işte ciddi olduğumuzu söyledik. Bu ulaşımı kimsenin tekeline bırakmayız. Bursa Büyükşehir olarak bu çalışmanın içine girelim, dedik ve çalışmalara başladık. Burulaş artık her alanda çalışabiliyor. Genel Müdürümüz Levent Fidansoy, tüm dünyayı taradı. Hüdavendigar gemimizi Norveç'te bulduk. İtalya'dan Nilüfer Hatun gemisini aldık. Yunanistan'dan Yıldırım Beyazıt ismini verdiğimiz gemiyi satın aldık. Dördüncü gemimiz ise Çanakkale'de çalışan Conkbayırı gemimizdi. Bu gemiyi de kiraladık. 4 gemi ile işe başladık. Bunlar BUDO'ya ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Şu anda 2 gemimiz çalışacak. Çok daha güzel noktalara geleceğiz. Biz burada kalite ve istikrarın sağlanmasını istiyoruz."

"BUDO, BURSALININ ÖZ MALIDIR"

BUDO'da her uygulamanın hizmet odaklı olacağının altını çizen Altepe, "Büfeleri BESAŞ işletecek. Çay 50 kuruş olacak. Hatta ilk haftamızda çay bedava olacak. Buraya taşınan yolcuların Bursa'ya aktarılması aksamadan yapılacak. BUDO, turizm konusunda önemli fayda sağlayacak. İstanbul'un nefes alma yeri Bursa olsun istiyoruz. BUDO, Bursalının öz malıdır. Bize büyük talep olan İstanbullular ve Bursalılar için seferlerimizi başlattık. Önümüzdeki günlerde bu seferler sıklaşacak. Biz söz verdik, yerine getirdik. Değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz" açıklamalarında bulundu.

BUDO'nun Bursa için dev bir ulaşım adımı olduğunu kaydeden Vali Vekili Hüseyin Demirciler, Büyükşehir Belediyesi'ni başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise, Büyükşehir Belediyesi'nin büyük bir cesaretle önemli projeye imza attığını ifade ederek, BUDO'nun Mudanya'ya ve Bursa'ya hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından BUDO ilk seferini törenle gerçekleştirdi.

Bursa ve İstanbul'dan karşılıklı iki seferle yolcu taşımaya başlayacak olan BUDO'ya yoğun talep olması halinde sefer sayıları sıklaştırılacak. Bursa'dan İstanbul'a gidecek vatandaşlar 18 TL, indirimli olarak da 14 TL'den bilet satın alabilecek. İnternet üzerinden bilet satın alınabilecek.

budo-2.jpg

budo3.20130123163610.jpg

budo4.jpg

budo5.jpg

budo6.jpg

budo-2-.jpg

budo-3-.jpg

budo-4-.jpg

budo-5-.jpg

budo-6-.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim