• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bulut: "Boat Show 2014'e kadar CNR'da"

Bulut: "Boat Show 2014'e kadar CNR'da"
CNR Holding Fuarcılık Grup CEO’su Ali Bulut, kamuoyunda tartışılan, Avrasya Boat Show Fuarının CNR tarafından düzenlenmeyeceği şeklindeki haberler üzerine yaptığı açıklama yaptı.

Bulut: "Boat Show 2014'e kadar CNR'da"

CNR Holding Fuarcılık Grup CEO’su Ali Bulut, kamuoyunda tartışılan, Avrasya Boat Show Fuarının CNR tarafından düzenlenmeyeceği şeklindeki haberler üzerine yaptığı açıklamada, “Avrasya Boatshow 5 yıldır CNR Tarafından sektörün tek temsilcisi olan DENTUR desteğinde düzenlenmektedir. CNR ile DENTUR arasındaki işbirliği anlaşması 2014 yılına kadar geçerlidir” dedi.

Bulut tarafından yapılan açıklama şöyle:

Her şeyden önce Avrasya Boat Show'un bugüne kadar olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da CNR tarafından düzenlenmesi konusunda hiçbir sorun yoktur.DENTUR da bu konuda desteğini belirtmiştir.

CNR tarafından DENTUR desteğiyle düzenlenen ve 12.000'e yakın yabancı ve 100 binden fazla yerli ziyaretçiyi ağırlayan Avrasya Boat Show, 5 yıl içinde rekor düzeyde büyüme göstermiş ve son olarak 2011 yılında, 700 den fazla firmanın katılımı ile 120.000 m2 alanda düzenlenmiştir. Bugün Avrasya Boat Show dünyanın karada düzenlenen en büyük tekne ve denizcilik ekipmanları fuarıdır.

Avrasya Boat Show'un başarısı uluslararası kurumlarca da tescil edilmiştir. Uluslararası Fuarlar Birliği (UFİ)'den sonra; Uluslarası Boat Show Federasyonu IFBSO ve Uluslararası Deniz Endüstrisi Birliği ICOMIA'nın geçtiğimiz haziran ayında yapılan genel kurulunda Avrasya Boat Show üyeliğe kabul edilmiştir.

Böylesine başarılı bir fuarın, son günlerde çeşitli kişi ve kurumlarca baltalanmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu konuda basında yer alan bazı haberler ve kaynağı belirsiz beyanlar CNR olarak bu konudaki bazı gerçekleri değerli medya mensupları ile paylaşmak zorunda bırakmaktadır. Başka fuarcılık kuruluşlarının rekabet etiğini hiçe sayan yöntemlerle CNR'ın başarılı fuarlarından pay kapma çabalarının bir uzantısı olarak Avrasya Boat Show'a alternatif yaratma girişimlerinin olduğunun farkındayız. Bu çabalar sektörün büyük bölümü ve onun temsilcisi olan DENTUR tarafından dışlanmış ve cevapsız bırakılmıştır. Bunun sonucu olarak 2012 Avrasya Boat Show'un % 70 lik bölümü satılmış olup, tüm dünyada tanıtım ve ziyaretçi çalışmaları tam hızla devam etmektedir.

Konu rekabet hukuku açısından incelenmeli

Sözde rakip olma iddiasındaki firmanın elindeki en önemli silahın, sektördeki bazı firmalara büyük indirimlerle stant alanı teklif etmek olması son derece düşündürücüdür. Sektörün büyük bölümü bunun farkında olup, etik dışı oyunlara alet olmayacak denli basirete sahiptir. Bununla beraber bu konunun rekabet hukuku açısından da incelenmesi gerektiğini düşünüyoruz.

CNR olarak bütün fuarlarda ilkemiz, tüm katılımcıların şeffaf ve objektif kriterlere göre belirlenmiş koşullarla fuara katılmalarıdır. Hiçbir firmanın başkalarının sırtından menfaat sağlamasına ve fuarı kendi amaçlarına alet etmelerine izin veremeyiz. Bunun sonucu olarak kısa vadede bazı katılımcı firmaları kaybetsek bile, uzun vadede sektörün ve fuarının kazancının çok daha büyük olacağına inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim