• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

BUNKER 2001 Semineri DTO'da yapıldı

BUNKER 2001 Semineri DTO'da yapıldı
2001 Tarihli Gemi Yakıtlarından Kaynaklanan Petrol Kirliliği Zararının Hukuki Sorumluluğu Hakkında Uluslararası Sözleşme ile getirilen yeni düzenlemeler yapılan seminer ile denizcilik sektörüne anlatıldı.

Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünce, 12 Aralık 2013 tarihinde yürürlüğe giren “2001 Tarihli Gemi Yakıtlarından Kaynaklanan Petrol Kirliliği Zararının Hukuki Sorumluluğu Hakkında Uluslararası Sözleşme” ile getirilen yeni düzenlemeler, 10 Şubat 2014 Pazartesi günü İMEAK DTO Toplantı salonunda yapılan seminer ile denizcilik sektörüne anlatıldı.

Seminer, Deniz ticareti Genel Müdürlüğünden Uluslararası Denizcilik İlişkileri Dairesi Başkanı Emre Dinçer’in açılış konuşması ile başladı. Dinçer açılış konuşmasında, BUNKER Sözleşmesinin 2001 yılında tarafı olduğumuz CLC ve IOPC isimli tanker kaynaklı petrol kirliliği tazmin sistemine ilişkin uluslararası sözleşmelerin bir diğer ayağını oluşturduğunu, Bakanlık olarak denizcilik sektöründe mali sorumluluk konularını içeren Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO bünyesinde imzaya açılmış 6 farklı uluslararası sözleşmelenin (CLC, IOPC, BUNKER, HNS, PAL ve WRECK REMOVAL) hepsine tamamıyla taraf olmayı amaçladıklarını vurguladı.

Bu sözleşmelere taraf olmakla, kendi karasularımızda meydana gelebilecek petrol,  gemi yakıtı, kimyasal sızıntı gibi çevre kirliliği olaylarında, ayrıca yolcu kazalarında ve de batma hadiselerinde hızlı, etkin ve çözüm odaklı bir tazmin sistemi ile ülkemiz, denizlerimiz ve kıyılarımız güvence altına alınmış olunacağını ayrıca altını çizdi.

Aynı zamanda, Türk Bayrağını taşıyan gemilerimiz, bu mali sorumluluklara ilişkin İdarece muteber kabul edilen dünyanın sayılı P&I kulüplerinden edinecekleri sigortalar ile, uluslararası sularda güvenle yüzecek ve başta AB ülkeleri olmak üzere dünyadaki tüm ülkelerin limanlarına sorunsuz bir şekilde kabul edilmeleri mümkün olacağını ve bunun soncunda da Bayrağımızın denizlerdeki prestiji artacak ve Türk Denizciliğinin dünya milletleri nezdinde itibarı yükselmeye devam edeceğini özellikle belirtti.

Emre Dinçer'den sonra Denizcilik Uzmanı Hakan Pekşen yeni tarafı olduğumuz BUNKER Sözleşmesini, sözleşmenin iç hukukumuza nasıl yansıdığını,  idari uygulamaların nasıl olacağını anlatan sunumunu gerçekleştirdi.

Seminerin ikinci kısmında ise Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bir diğer önemli çalışma olan ÖTV’siz Yakıt Takip Modülü Sistemi, Şube Müdürü Harun Baştürk tarafından dinleyicilere aktarıldı ve soru cevap şeklinde seminer tamamlandı.

Seminerin sonunda ise, 3 Mart 2014 tarihinde Deniz Ticaret Odası üyelerine yine Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tarafından “Denizcilik sektörü için finans olanakları ve kredi kıstasları” adı altında bir panel düzenleneceği duyurusu yapıldı.

Semineri Deniz Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Azman'ın vereceği kaydedildi.

bunker2.jpg

bunker3.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim