• BIST 9693.46
  • Altın 2514.321
  • Dolar 32.5741
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Burdur'da 65 yaş ve üstüne ücretsiz ulaşıma dava

Burdur'da 65 yaş ve üstüne ücretsiz ulaşıma dava
Burdur'da Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri, 65 yaş ve üstü kişilerin halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayan uygulamanın iptali için dava açtı.

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Acar, 65 yaş üzeri kişilerin halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayan kanunun iptali için dava açtıkların söyledi.

Halk otobüslerinden 65 yaş ve üzeri kişilerin ücretsiz yararlanmasını sağlayan kanun, 4 Mart 2014 tarih ve 28931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Burdur Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Acar, 6495 sayılı kanunun 88’inci maddesinin iptali için hem şahıs hem de Halk Otobüsleri Kooperatifi adına dava açtığını belirtti. Yasanın yürürlüğe girdiği 4 Mart’tan bu yana sürekli vatandaşlarla sorun yaşadıklarını dile getiren Acar, "Ücretsiz binişler çok fazla arttı. Bundan dolayı bazı iller zam kararı aldı" dedi.

Emekli maaşı alan, kira geliri olan yaşlıların ulaşımdan ücretsiz yararlanmasının doğru olmadığını savunan Acar, "Yüzde 38 verginin yanı sıra SGK, araç bakımı, ve mazot masrafımız var.  Bunların tamamını kendisi karşılayan bir esnaf grubu, hangi vicdanla ücretsiz binişlerle mağdur edilir? Köyde, kırsal kesimde halk otobüsü olmayan yerdeki yaşlılar bu ülkenin vatandaşı değil mi?" diye konuştu.

İki ayrı dava

2005 yılında yapılan düzenlemeyle halk otobüslerinde engelli rampasının zorunlu hale getirildiğini de hatırlatan Acar, "Bunun bize maliyeti 20 bin TL. Ücretsiz taşıma yaptırılan esnafa böyle bir mali yük bindiriliyor" dedi. Ücretsiz seyahat hakkının iptali için dava açtıklarını vurgulayan Mustafa Acar, "Hem Anayasa Mahkemesi’ne hem de Danıştay’a dava açtık ve sonucunu bekliyoruz" diye konuştu. Acar, yasanın iptali için Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun da dava açtığını vurguladı.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
burhan turan
16 Kasım 2014 Pazar 15:17
15:17
devlet yaşlıların maaşına 100tl zam yapsın belediyeler halk ekmeği suyu badavaya versin çaycıdan çayı lokantalardan yemeği berberden traşı bedava olsunlar yaşlıları çok seviyoruz ya
95.15.93.158
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim