• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Burhaniye'de yat limanı derinleştirilecek

Burhaniye'de yat limanı derinleştirilecek
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karınca Deresi’nden gelen alüvyonların doldurduğu Yat Limanı’nın temizlenmesine başlandı.

Burhaniye'de yat limanı derinleştirilecek

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Karınca Deresi’nden gelen alüvyonların doldurduğu Yat Limanı’nın temizlenmesine başlandı. 

Burhaniye Belediyesi’nin, İl Çevre Orman Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu Devlet Limanlar ve Hava Meydanları İzmir limanında demirli bulunan Kum Tarama Gemisi ilçeye gelerek Yat Limanında temizlik çalışmalarına başladı.

Burhaniye Belediyesi tarafından yeme, içme ve yakıtları karşılanan kum tarama gemisi personeli temizlik çalışmalarına başladı. Karınca deresinden gelen alüvyonların doldurduğu limanın temizliğinin 1 buçuk ay devam edeceği bildirildi. DLH’nin İzmir limanında konuşlu bulunan; kazar yüzer ekskavatörü, çamur hizmet gemisi ve römorkörlerinden oluşan temizleme ekibi çalışmalarına başlarken çalışmalar tamamlandığında derinleşen limana büyük gemilerin de girebileceği bildirildi. 

Temizlik sırasında çıkan balçıkların denizin derin bölümlerine döküleceğini söyleyen Belediye Başkanı Fikret Akova, kullanılabilir kumun ise sahildeki plajların geliştirilmesi için kullanılacağını belirtti. 

Çalışmalara başlayan geminin öncelikle limanın ağzını temizleyeceğini belirten başkan Akova, “Sonrasında da limanda oluşan kum adacıkları temizlenecek. Böylelikle limana büyük gemiler de girebilecek. Daha sonra da ileriye yönelik çözüm olması için önümüzdeki aylarda DLH tarafından Karınca deresi ağzına mahmuz yapılacak. Bu sayede bir daha Ören ve Karınca deresi ağzı tarafındaki kumun sürüklenerek öğretmenler mahallesi ve liman ağzına akıntıyla gelmesinin önüne geçilmiş olacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim