• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Bursa Hava Yolları yüksekten uçacak

Bursa Hava Yolları yüksekten uçacak
Bursa Hava Yolları ile 25 noktaya uçacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ortadoğu ve Balkanlar radarımızda" dedi
Arap turizmcilerin gözde mekânı haline gelen sanayi kenti Bursa, kendi hava yolu şirketini kurdu. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakleri Burulaş ve Besaş tarafından kurulan Bursa Hava Yolları (BHY) önümüzdeki günlerde uçuşa geçmeye hazırlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mayıs ayında kurulan BHY'nin yurtiçi uçuşlarının yanı sıra Avrupa ve Ortadoğu'ya yönelik seferler yapacağını belirtti. 
 
Körfez 'den Balkanlar'a 
 
Kentin, özellikle Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suudi Arabistan'dan turist akınına uğradığını dile getiren Altepe, "Şu anda uçak kiralama ve alımı için görüşmelerimiz devam ediyor. Tamamlanır tamamlanmaz Körfez ve Avrupa dahil 25 noktaya uçuş gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle kentte ağırlığı olan Balkan göçmeni vatandaşlarımıza yönelik seferler önceliğimiz olacak. Türk Hava Yolları ile yapılacak işbirliği ile dünyanın birçok ülkesine yolculuk yapabilir bir sistem kuracağız" dedi. 
 
Yerli oto için hazırız 
 
Doğu Avrupa'nın Detroit'i haline gelen Bursa'nın otomotivde büyük bir güç olduğunu dile getiren Altepe, şöyle devam etti: "Sektör, yedek parça üretimi dahil yerli oto için hazır halde. Yeter ki üretim için gereken adımlar atılsın. Biz mayıs ayında Türkiye'nin ilk yerli tramvayı olan İpekböceği'ni raya indirdik. Geçen ay Almanya'da düzenlenen fuarda da vitrine çıktı. Şu anda Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'dan birçok kent İpekböceği ile ilgileniyor." 
 
DENİZ UÇAĞINA YOĞUN İLGİ
 
Bu yıl deniz uçağı ile İstanbul- Bursa arasında seferlere başlandığını hatırlatan Altepe'nin verdiği bilgilere göre, filoya 2 yeni deniz uçağı eklenecek. "100 TL olan fiyatlar nedeniyle deniz uçağına yoğun ilgi alıyoruz" diyen Altepe, Bursa'yı demir ve deniz taşımacılığında da lojistik anlamda Avrupa'nın en önemli kentlerinden biri haline getireceklerini kaydetti. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim