• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

"Bursa Havayolları Bursa'nın Projesidir"

"Bursa Havayolları Bursa'nın Projesidir"
Bursa'yı dünyaya ulaştıracak Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğü, Arap turizm şirketleri ve Apron Jet firmasının büyük ortaklığında Bursa Havayolları şirketi kuruluyor...

"Bursa Havayolları Bursa'nın Projesidir"

Bursa'yı dünyaya ulaştıracak Büyükşehir Belediyesi'nin koordinatörlüğü, Arap turizm şirketleri ve Apron Jet firmasının büyük ortaklığında Bursa Havayolları şirketi kuruluyor...

Şirket, ilk olarak Yenişehir'den Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Adana, Antalya ve Kıbrıs'a, dış hatlarda da Cidde, Dubai, Almanya ve Balkanlar'a sefer yapacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın hızla geliştiğini belirterek, Yenişehir Havaalanı’nın aktif kullanılmasıyla ve ‘Bursa Havayolları’nın kurulmasıyla kentin turizm merkezi olacağını söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gündem Özel programına katılarak, Bursa’nın yaşadığı değişimi ve gelişimi anlattı. Bursa’nın son yıllarda yapılan yatırımlarla dünyaya örnek olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bursa, tarihi, kültürü, sporu, sağlık ve termal değerleri başta olmak üzere turizm zenginliğiyle dikkatleri çekiyor. Arap Birliği Turizm Teşkilatı desteğiyle 22 Nisan’da Bursa’da gerçekleştirilecek olan ve 15 Arap ülkesinden turizm temsilcilerinin katılacağı ‘Bursa Arap Turizm Buluşması’, önemli bir fırsat. Arap ülkelerinin hedefi Bursa, bizim hedefimiz de turizmdir. Bu organizasyonda, Bursa ile Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirileceğini konuşup değerlendireceğiz. Yeni yasa Arapların Türkiye’de gayrimenkul edinmelerine de olanak tanıyacak. Bu gelişmeler bu ülkeleri Türkiye’ye ve Bursa’ya daha da yakınlaştıracak. Bu da Bursa turizmine katkı sağlayacak” diye konuştu.
 
"BURSA HAVA YOLLARI BURSA'NIN PROJESİDİR"
 
Başkan Altepe, Bursa’nın yaşadığı gelişim sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bursa, hızlı bir şekilde gelişirken üretimdeki kalite de artıyor. Bu anlamda Bursa’da havayolunun daha etkin bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bursa artık İstanbul’a gitmeye gerek duyulmadan, kendi havayolunu kullanmalı. Yenişehir Havaalanı aktif olmalı. Bunlarla ilgili girişimlerimiz başladı” dedi.
 
Bursa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği Apron Jet öncülüğünde ‘Bursa Havayolları’nın kurulacağına işaret eden Başkan Altepe, “Bursa önemli bir çalışmanın eşiğinde. Bursa’dan değişik merkezlere hava ulaşımı sağlanması için Apron Jet ile Arap Birliği Turizm Teşkilatı arasında ortaklık kuruldu” dedi.
 
Başkan Altepe, Bursa’da daha önce havayoluyla ilgili olarak yapılan çalışmalardan sonuç alınamadığına da değinerek, “Bursa’da bu işi çözmemiz gerekiyor.

Başlatılan çalışmalar başarılı olmak zorunda. Projeyle ilgili herkes aidiyet hissetmeli, çünkü bu proje tüm Bursa’nın projesidir. Bursa’nın önemli şirketleri, kent dinamikleri projeye tam destek vermeleri ve altyapının oluşturulması gerekir. Merkezimiz Bursa olmalıdır” şeklinde konuştu.
 
Gelecekte olası rekabet ortamına karşı da önlem alınması gerektiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa bu sıkıntısını kendisi çözmeli. Güçlü bir organizasyonla, herkes üzerine düşeni yapacaktır. Bursa, çok büyük bir yükselişte. Oteller, spor tesisleri, uluslararası organizasyonların yapılacağı mekanlar yeni yeni yapılıyor, sanayi hızla gelişiyor. Dünyanın da Bursa’ya ilgisi artıyor. Bursa turizmde önemli bir merkez olacak” diye konuştu.
 
'BURSA ÇOK ŞANSLI"
 
Arap Birliği Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Fahd Al-Fuhaid ile önemli bir ortaklığa imza atan ve Bursa’da bir havayolu şirketi kurma girişimlerine başlayan Apron Jet Havacılık CEO’su Zafer Yeşilgül de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Vali Şahabettin Harput’a havayoluna verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Bursa’da uluslararası alanda hizmet verecek ‘Bursa Havayolları’nın detaylarını anlatan Yeşilgül, “Bursa çok şanslı. Burada kurulacak olan ‘Bursa Havayolları’nın iç hatlarda önce Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon’a, daha sonra Adana, Antalya ve Ercan’a; dış hatlarda da ilk etapta Cidde ve Dubai ile devamında da Almanya veya Balkanlardan birer kente ulaşımı sağlamayı hedefliyoruz. Bursa’da iyi bir yolcu potansiyeli var” dedi.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş da Bursa’daki çalışmalarla kentin turizm potansiyelinin artacağına işaret etti.

51182.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim