• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Bursa Havayolu önümüzdeki yaz havalanıyor

Bursa Havayolu önümüzdeki yaz havalanıyor
Vali Şahabettin Harput, Havayolları özellikle türk ve arap ortaklığı olacak. Bizim özellikle cidde başta olmak üzere arap bölgeleri ve balkanlar ön planda olacak. Müsiad bursa şubesi başkanı hasan çepni.

Önümüzdeki yaz başı inşallah bursa havayolları uçuşlara başlayacak. 

- Bursa'nın Havayolu Şirketi 'Bursa Air' önümüzdeki yaz döneminde ilk uçuşunu yapacak. 
 
Merinos Gönül Dostları Restoran'da gazetecilerle biraraya gelen Bursa protokolü, Bursa Havayolları Şirketi'nin kurulmasında önemli adımlar atıldığını söyledi.
 
Bursa Havayolları hakkında bilgi veren Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın en önemli probleminin ulaşım olduğuna dikkat çekerek, yeni havayolu şirketinin şehir için büyük kazanım olduğunu belirtti. Uzun zamandır konuşulan bu konuda bugün artık adımların atıldığını bildiren Vali Harput, "Bugün yapılan çalışmaların olgunlaştığını ve bu konu ile alakalı bu işin onabilirliliğine fizibil olduğuna ve bu işin vaktinin geldiğine ortak karar verdik. Önümüzdeki Perşembe akşamı Bursa Havayolları kuruluşunu Bursa'nın ileri gelenleri ve Bursalı işadamları ile lansmanını yaparak duyuracağız" dedi. 
 
TÜRK ARAP ORTAKLI ŞİRKET 
 
Bursa Havayolları ile alakalı Valilik başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi MÜSİAD ve BTSO gibi kurumlarında öncü olduğunun altını çizen Harput, şöyle devam etti: 
 
"Bursa Havayolları özellikle Türk ve Arap ortaklığı olacak. Çünkü bizim özellikle Cidde başta olmak üzere Arap bölgeleri ve Balkanlar ön planda olacak. Arap Turizm Örgütü ile, turizm örgütleri ile ve kendi aramızda görüşerek bu konuda karar kıldık." 
 
Bursa Havayollarının asıl hisselerinin Türkiye tarafında olacağını bildiren Harput, "Kalan kesimi ise Arap tarafında olacak. Bursa Havayolu Yenişehir ilçesinden yani Bursa Havaalanından ulaşımı sağlayacak" şeklinde konuştu. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise havayolu ile ilgili somut bir adım attıklarını belirterek, "Bursa'nın en önemli ve coğrafi yapıdan gölgesinde kaldığımız için İstanbul vardı. Tüm havayolu ulaşımını İstanbul üzerinden yapıyorduk. Bu da Bursa'ya ulaşımda büyük sıkıntılar yaşatıyordu. Bunun için 6 saat öncesinden İstanbul'a çıkmamız gerekiyordu. Bir günümüz bu yolda gidiyordu. Bu konuda Bursa'ya gelenlerde bu konuda büyük sıkıntı duyuyordu ve bu konuda şikayetler alıyorduk" şeklinde konuştu. 
 
Bursalı girişimci işadamları ile Bursa'da bu konuda yaptıkları görüşmelerden sonra bu konuda belli bir noktaya geldiklerin belirten Altepe, hem Türkiye'nin belli noktalarına Bursa bağlantılı ve Arap ile Balkanlara bu havayolu ulaşımı ile bağlantı kurulması büyük bir avantaj olacağını vurguladı. 
 
BTSO Başkanı Celal Sönmez ise Bursa'nın kabuğunu kırdığını, havayolu şirketinin Bursa için büyük bir eksiklik olduğunu ifade ederek, "Bursa yıllardır tarım başta olmak üzere tekstil, otomotiv ve makine olmak üzere dönemin gerektirdiği sektöre koşa koşa giden bir yapısı var. Son yıllarda ise tüm kurumlar olarak başlattığımız turizm konusunda da en önemli faktörlerin birinde sona gelindi. Bursa'nın Avrupa ve diğer şehirlerle bağlantı noktasında son noktaya gelindi. Perşembe günü işin fizibilitesi de anlatıldığında Bursalı işadamlarının da bu konuda gerekli desteği vereceklerinden eminim" ifadelerini kullandı. 
 
MÜSİAD Başkanı Hasan Çepni ise "Yollarda geçen zamanımızdan usandık ve İstanbul'a taşınmaktan yıldık. İki yıl önce havayolu şirketlerini bir araya getirdik ve bu sıkıntıdan nasıl kurtulacağımız araştırdık ama geçici çözümlerin hiç bir fayda vermedi. Bursa'nın bu sıkıntısını giderilmesinin de Bursa Hava Yolları ile mümkün olduğunu anladık. Bu ortaklığın bize getireceği faydayı inşallah göreceğiz. İnşallah Bursa Havayolları Arap ortaklığı ve Cidde merkezli önemli faydalar sağlayacak. Ayrıca Türkiye içinde de önemli kentlere ulaşımı sağlayacak. Yine Balkanlar'da da bu havayolları ile ulaşmak mümkün olacak" dedi. 
 
İLK ETAPTA 3 UÇAKLA BAŞLAYACAK 
 
Bursa Havayolları'nın Bursa Ortak Girişim Grubu tarafından hayata geçirileceğini belirten Çepni, 30 milyon dolar olan ödenmiş sermayesi ve 5 uçakla hedefi olan şirket hakkında şu bilgileri verdi: 
 
"İlk etapta 3 uçakla carter seferleri başlayıp, 5 uçakla devam edecek. Tek koridorlu ve 220 kişiye kadar uluslararası uçuşlar yapabilecek uçaklar olacak. İnşallah önümüzdeki Perşembe akşamı bunları bizimle ortak olmak isteyen işadamı arkadaşlarımız ile bunları paylaşacağız" dedi. 
 
Çepni, şirketin yasal sürecinin 6 ay gibi süreceğini belirterek, "Ancak önümüzdeki yaz başı inşallah Bursa Havayolları uçuşlara başlayacak. İlk etapta kiralama sistemi ile uçuşa başlayacağız" açıklamalarında bulundu. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim