• BIST 9067.58
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Bursa-İstanbul seferleri Nisan’da başlıyor

Bursa-İstanbul seferleri Nisan’da başlıyor
Bursa ile İstanbul arasını 20 dakikaya düşürecek 100 lira bedelli deniz uçağı projesi Nisan başında hizmete giriyor.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, talebe göre seferlerin gerekirse yarım saatte bir olacağını söyledi.
 
Seferler 1 Nisan’da başlıyor
 
Bursalı sanayici ve iş adamlarının yanı sıra İstanbul ile bağlantı sağlayacak olan proje nisan ayında hayata geçiyor. Bursa ile İstanbul’u bir birine bağlayacak proje hakkında bilgi veren Altepe, uçakların 19 kişilik olduğunu ve nisan ayında seferlerin başlayacağını söyledi.
 
Seferlerin talebe göre gerekirse yarım saatte bir yapılacağını kaydeden Altepe, seferlere Bursa ve İstanbulluların talebinin önemli olduğunu anlattı.
 
Vatandaşın talebi olduğu müddetçe uçakların sefer yapacağını belirten Altepe, sefer sayılarının artırmanın kendi ellerinde olduğunu ifade etti.
 
UÇAKLAR 19 KİŞİLİK
 
Uçakların 20 dakikada hedefe ulaştıktan sonra diğer saat başında karşı yönde sefer yapabileceğini hatırlatan Altepe, ’Saat başı da kalkabilir. Çok yoğun olursa yarım saatte bir de kalkabilir. Bu İstanbullu ve Bursalı hemşerilerimizin talebine bağlı. 19 kişilik uçaklar. Talep kadar da burada sefer yapılacak’ dedi.
 
İstanbul ile Bursa’nın yakınlaştığına dikkat çeken Altepe, Bursa’nın gelişmesine en büyük katkıyı koyacak olan şansın İstanbul olduğunu ifade ederek, ’İstanbul 40 mil karşımızda ve çok yakınımızda. Türkiye ekonomisinin yüzde 45 İstanbul’da. Burada İstanbul’u biz ne kadar yakınlaştırırsak Bursa burada payını en iyi şekilde alacak. Çünkü İstanbul, gerek kışın özellikle yazın hafta sonlarında birkaç günde olsa insanların gitmek istediği yer. Birikim de bu konuda İstanbul’da.
 
’İSTANBUL’DA OLMAYAN BİRÇOK ÖZELLİK BURSA’DA VAR’
 
Hem turizm alanında her şeyimiz var. Dağımız, denizimi, göllerimiz, tarihi bölgelerimiz ve kaplıcalarımız var. Kısacası her türlü nimet Bursa’da var. Yani İstanbul’da bile olmayan birçok özellik Bursa’da var. İnsanların hoş vakit geçireceği her türlü güzelliklerin buluştuğu şehir. Bizde İstanbul’a Bursa’yı yakınlaştırıyoruz. Bir yandan gemilerimizle bir yandan da uçakla yaklaştıracağız. Gemlik körfezinden Haliç’e buradan 20 dakikada gidilebilecek. Rahatlıkla İstanbul’un tam kalbine inmiş oluyorsunuz. Bedeli de uygun. Şu anda son hazırlıklar yapılıyor. Ay başından itibaren Nisan ayında bu uçuşlar başlayacak. Uzun yıl aradan sonra İstanbul ile havadan bağlantı kuracağız’ dedi. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim