• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bursa Oto Show Fuarı büyük ilgi görüyor

Bursa Oto Show Fuarı büyük ilgi görüyor
Bursa Oto Show Fuarı'nda sergilenen, fiyatları 750 bin liraya kadar ulaşan lüks otomobiller büyük ilgi görüyor.

Bursa Oto Show göz dolduruyor

Bursa Oto Show Fuarı'nda sergilenen, fiyatları 750 bin liraya kadar ulaşan lüks otomobiller büyük ilgi görüyor.

Bursa 7. Otomobil, Ticari Araçlar, Motosiklet, Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı'nda (Bursa Oto Show Fuarı) sergilenen, fiyatları 750 bin liraya kadar ulaşan lüks otomobiller büyük ilgi görürken, bazı modellerin, fuarın ilk gününde alıcı bulduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketince, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılan Bursa Oto Show Fuarı'na 21 otomobil ve 50 aksesuar firması katılıyor.

Birçok otomobil firmasının Türkiye ve Bursa lansmanlarını yaptığı, özel donanımlı araçlarını tanıttığı fuarda, yeni araçlar kadar lüks olanları da büyük ilgi görüyor.

-SAHİP OLAMAYACAKLARI OTOMOBİLLERLE HATIRA FOTOĞRAFI-

Birçok ziyaretçi, bütçesini göz önünde bulundurmaksızın, fiyatları 750 bin liraya kadar ulaşan araçlarla ilgili firmaların yetkililerden bilgi alırken, bazıları da sahip olamayacakları otomobillerle hatıra fotoğrafı çektirmekle yetiniyor.

Fuarın pahalı otomobillerden Mercedes'in SLS AMG modelinin, yaklaşık 750 bin liralık satış fiyatı bulunuyor.

İç dizaynı el yapımı olan, motorunun tek bir mühendis tarafından üretildiği belirtilen ''Martı Kanat'' olarak isimlendirilen SLS AMG modeli, 8 silindirli motoruyla, 100 kilometre hıza sadece 3,8 saniyede ulaşıyor.

Otomatik şanzıman, 7 ileri vites, 571 beygir gücündeki otomobil, 650 tork üretiyor ve maksimum 317 kilometre hız yapabiliyor.

-ASGARİ ÜCRETLİNİN BİR ASIR ÇALIŞMASI GEREKECEK-

Geri görüş kamerası, 6'lı DVD değiştirici, ısı ve ses yalıtımlı camlar, ''thermotronic klima'', deri döşemeye sahip olan, iridyum gümüş rengindeki otomobilde, Bi-Xenon farlar, otomatik kararan aynalar, ısıtmalı koltuklar, AMG spor koltuklar gibi birçok özellik bulunuyor.

Firmanın fuardaki yetkilileri, fuar açıldığından itibaren otomobile olan ilginin yoğun olduğunu belirterek, ''Soran, inceleyen ve bilgi alan çok oluyor. Fuar kapsamında alıcı bulunacağına inanıyoruz. Birçok kişi pazarlık yapıyor. 750 bin liralık otomobile 270 bin lira veren de var, 300 bin avro öneren de... Bazıları fiyatının gerçekçi olmadığını bile düşünüyor. Ancak bu özellikte bir otomobil için fiyat çok normal'' dediler.

750 bin liralık otomobil için asgari ücretlinin yaklaşık bir asır boyunca çalışması ve maaşının tamamını gözden çıkarması gerekiyor. 16 yaşından büyükler için asgari ücretin 629,96 lira olduğu göz önüne alındığında, 750 bin liranın faizsiz ödenmesi 1190 ayı, başka bir deyişle 99,2 yılı buluyor.

-JAGUAR VE BMW'NİN ARAÇLARI-

Jaguar'ın benzinli, XJ Supersport 5.0 modeli de yaklaşık 535 bin liralık fiyatı ve özel donanımıyla dikkati çekiyor.

Deri döşeme, navigasyon, çift yönlü klima, sunroof, kamera sistemi, ısıtmalı koltukları bulunan 6 vitesli otomobil, 100 kilometre hıza 4,9 saniyede ulaşıyor ve 100 kilometrede 12,1 litre yakıt harcıyor.

Özellikle iş adamlarından büyük ilgi gören araçtan fuar kapsamında bir adet satmayı hedeflediklerini belirten yetkililer, ''Fiyatları 300 bin lira civarında olan lüks araçlarımızı da sergiliyoruz. Bu araçlardan bir adet sattık. Daha fazla satılacak ölçüde talep alıyoruz'' diye konuştular.

-GÜMRÜKTEN BU TARAFA FİYATI 122 BİN LİRA ARTTI-

Oto Show Fuarı'nda, BMW'nin 750Li xDrive Sedan modeli de yaklaşık 490 bin liralık fiyatı, 600 tork üreten 8 silindirli motoruyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

100 kilometre hıza 5 saniyede ulaşabilen, 8 ileri vitesli otomatik şanzımanlı araç, 100 kilometrede ortalama 11-12 litre yakıt harcıyor.

Bir otomobil için hemen her şeyin düşünüldüğü özelliklere sahip lüks otomobilin Türkiye'ye giriş fiyatının 100 bin avro olduğunu belirten yetkililer, ''ÖTV, KDV ve diğer maliyetlerle birlikte satış fiyatı 222 bin avroyu geçiyor. Bu aracı almak için kayıt yaptıranların sayısı giderek artıyor ancak henüz tam anlamıyla satılmış değil. Diğer modellerimizden ise fuarın ilk 2 gününden 3 adet sattık. Bunların fiyatları da 100 bin liranın üzerinde'' dedi.

-KREDİNİN AYLIK ÖDEMESİ 4 BİN 500 LİRANIN ÜZERİNDE-

Fuarda birçok firmanın fiyatı 100 ile 300 bin lira arasında değişen lüks kategorisindeki araçları da tutkunlarından ilgi görüyor.

225 bin liralık bir otomobili almak için 26 ay vadeyle çekilen 100 bin liralık kredinin aylık taksitleri 4 bin 500 lirayı geçiyor.

Firmalar, müşterilerine anlaşmalı oldukları bankalardan kredi imkanı da sunarak, fuar kapsamında daha fazla araç satmayı hedefliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim