• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

“‘Bursa, ‘Otomotiv test merkezi’ için hazır”

“‘Bursa, ‘Otomotiv test merkezi’ için hazır”
Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) “100 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi” yatırımı için Antalya ve Bursa arasında karar veremiyor

 

Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) ”100 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi” yatırımı için, Antalya ve Bursa’yı uygun bulması fakat iki şehir arasında henüz karar vermemesi konusunda açıklama yapan Öztürk, test merkezinin, ülkenin otomotiv sanayi lokomotifi Bursa’da kurulması gerektiğini belirtti.
 
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, ”Bursa, ”Otomotiv Test Merkezi” için hazır ve bu yatırımı hak ediyor” dedi. Öztürk, ülkenin en büyük otomotiv kuruluşlarının, Bursa’da yatırım yaptıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
”Bursa, ”Otomotiv Test Merkezi” için hazır ve bu yatırımı hak ediyor. Antalya, turizm kenti, Bursa ise otomotiv sektörünün kalbini oluşturuyor. Otomotiv sektörünün üssü olmakla birlikte gerekli teknik elemana da sahip. Ayrıca, Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi de bu anlamda sanayi sektörüyle işbirliğine hazır. Bu yüzden test merkezi kesinlikle Bursa’da kurulmalı” ifadelerini kullandı.
 
Test merkezi için, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisinin uygun ve hazır olduğunu ifade eden Öztürk, ”Yatırım için TİGEM arazisinin 3. sınıf tarım arazisi olan bölümü kullanılacak. Test merkezinin kurulacağı alanın, yüzde 85′i ağaçlandırılarak yeşil alan haline getirilecek. Dolayısıyla TİGEM ve çevresine asla zarar verilmeyecek” diye konuştu.
 
Öztürk, TSE’nin yapacağı bu yatırımın, Bursa’nın yanı sıra Türkiye ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını belirterek, Bursa’nın bu dev yatırım için gerekli teknolojiye sahip olduğunu ve verilecek kararı bekleyeceklerini kaydetti.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim