• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Bursa sanayisini 'Lojisitk Köy' kurtaracak

Bursa sanayisini 'Lojisitk Köy' kurtaracak
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, "Lojistik Köyü'nün devreye girmesiyle Bursa sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek" dedi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Yöney, "Lojistik Köyü'nün devreye girmesiyle Bursa sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek" dedi.

Yöney, yazılı açıklamasında, kent dinamiklerinin de yer aldığı ortak bir oluşumda konunun tüm detaylarıyla görüşülmesi, Bursa'nın bir an önce "Lojistik Köyü"ne kavuşması gerektiğini vurguladı.
 
"Lojistik Köyü Projesi"nin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklendiğini anımsatan Yöney, konuyla ilgili hazırladıkları raporları siyasi parti temsilcileri ve yerel yöneticilerle paylaştıklarını belirtti.
 
Yöney, endüstriyel çeşitliliğiyle Türkiye'nin ihracatını sırtlayan en önemli kentlerden olan Bursa'da, "Lojistik Köyü"nün olmazsa olmaz bir unsur haline geldiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Sanayide verimliliği artırmak ve şehir trafiğini hafifletmek amacıyla söz konusu fikir ortaya çıktı. 'Lojistik Köyü'nün devreye girmesiyle Bursa sanayisi çok daha verimli ve dünya çapında rekabetçi hale gelecek. Projede, belediyemiz, valiliğimiz ve 'doğrudan faaliyet desteği' başlığı altında aktardığı 72 bin lira ile BEBKA yanımızda. İstiyoruz ki; Bursa'ya ciddi bir ivme katacak 'Lojistik Köyü' projemiz artık vakit kaybedilmeden hayata geçsin."
 
Yöney, lojistik köylere bütün gelişmiş ülkelerde ciddi rağbet olduğunu, Avrupa'da sayıları 50'yi geçen bu yapılanmanın en çok Almanya'da bulunduğunu belirterek, gerek ulusal gerekse uluslararası ölçekte işletilen lojistik köylerin ekonomide ve sosyal hayatta gelişime büyük katkı sağladığını anlattı.
 
"Lojistik Köy" kavramının Türkiye'de yeni yeni gündeme geldiğini, bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın 16 ayrı yerde çalışma başlattığını hatırlatan Yöney, lojistik köylerde depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme, paketleme ve benzeri faaliyetlerin daha düşük maliyetli, hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim