• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Bursa T3 tramvay hattı sitelere uzayacak

Bursa T3 tramvay hattı sitelere uzayacak
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da yeni tesisler, Uluabat’ın eko turizm bölgesi olması ve Güney çevre yolunun Ankara’dan engellendiğini belirterek, “Biz para değil yetki istiyoruz. Sağlık Bakanımız Bursa için büyük şans" dedi.

Bursa Büyükşehir olarak yeni yollar açmak için kamulaştırmalara büyük bütçe ayırdıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Çelebi Mehmet Bulvarı İzmir yoluna alternatif olacak. Her gün bir bina yıkıyoruz. 420 bina kamulaştırdık.

Türkiye’de bir ilk. Küçükbalıklı Altınova bölümü büyük mesafe aldı. Sırameşeler bağlantısı ile Çelebi Mehmet Bulvarı Yunuseli’ne oradan Mudanya Yolu ve Ata Bulvarı’na bağlanacak. 3 ayrı çıkışı var. Yunuseli’nden şehrin doğusuna Yavuzselim’e kadar uzanacak. Oradan Gürsu’ya kadar gidecek”şeklinde konuştu.

TRAMVAY SİTELERE UZAYACAK, TERMİNAL HATTI KAVŞAKLAR BİTİNCE BAŞLAYACAK

Söz verdikleri gibi metroyu Görükle’nin içine uzatacaklarını, Cumhuriyet Caddesi Davutkadı bölgesindeki T3 hattının da Siteler’e kadar uzayacağını bunun da projesinin ihaleye çıktığını anlatan BAşkan Altepe, “Kent Meydanı Terminal arasındaki T2 hattı da projelendirildi. Kavşak inşaatlarının bitmesiyle projeye başlayacağız. Nilüfer’deki T7 ve T8 hatlarını da hayata geçireceğiz.

Yerli yeni vagonları da 622 milyon yerine 320 milyon liraya ihale edip yüzde 50 tasarruf sağladık. Çöplük kavşağı, Buttim kavşak inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Panayır, Geçit kavşağı da yapılacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim