• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'da sürücülerin çilesi sona erdi

Bursa'da sürücülerin çilesi sona erdi
Bursaray Kestel Hattı kapsamında projelendirilen Kestel kavşağının Ankara yolu geliş istikameti de trafiğe açılırken, sürücülerin servis yolunu kullanma çilesi de sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Kestel Hattı kapsamında projelendirilen Kestel kavşağının Ankara yolu geliş istikameti de trafiğe açılırken, sürücülerin servis yolunu kullanma çilesi de sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar kapsamında Kestel ve Gürsu sınırlarında açılan servis yollarının etap etap kapandığını hatırlatarak, "Ankara yolu geliş istikametini de hizmete açtık. Böylelikle son servis yolumuzu da kullanmaya gerek kalmadı. Hayırlı olsun" dedi.

Bursa'da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistemler, hava ve deniz ulaşım projelerinin yanında yeni yol açma ve genişletme, köprü ve kavşak imalatlarıyla şehir içi trafiğe nefes aldıran Büyükşehir Belediyesi, Ankara yolu üzerindeki son düğüm olan Kestel Kavşağı'nın Ankara geliş istikametini de trafiğe açtı. Ankara geliş istikametinde Gürsu sınırlarında açılan servis yolunu kullanmak zorunda kalan sürücüler, çalışmaların tamamlanmasıyla kent merkezine kesintisiz ulaşma imkanına kavuştu. Bursaray Kestel Hattı inşaatı kapsamında projelendirilen Kestel Kavşağı'na Ankara istikametinden gelişte bağlanan yolda sabah saatlerinde asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Eren Kural ile birlikte çizgi çalışmalarını inceledi. Çizgi çalışmalarının tamamlanmasının ardından yol trafiğe açılırken, Başkan Altepe, aylar sonra yolu ilk kez kullanan sürücüleri el sallayarak selamladı.

Batıda ne varsa doğuda da olacak

Bursa'yı daha sağlıklı, yaşanabilir ve ulaşılabilir bir kent haline getirmek amacıyla hiçbir bölgeyi birbirinden ayırmadan yoğun bir içinde olduklarını belirten Başkan Altepe, Bursaray Görükle ve Emek hatlarının devreye alınmasının ardından hemen Kestel hattını başlattıklarını ve bu hattı da Ocak ayı sonlarında hizmete açmayı planladıklarını söyledi. Bursaray Kestel hattı kapsamında projelendirilen Kestel Kavşağı ile kentin doğu yakasından gidişinin de bir vizyon kazandığını belirten Başkan Altepe, "Kentin batısında ne varsa doğusunda da olacak demiştik. Çalışmalar kapsamında ulaşımı servis yolları ile sağlamaya çalıştık. Bu süreçte mağdur ettiğimiz sürücülerimizden özür diliyorum. Ancak artık sona geldik. Ankara yolu geliş istikametindeki son servis yolumuzu da kapatıp, ana yolu hizmete açtık. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim