• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Bursa'dan otomotiv devlerine parça ihracı

Bursa'dan otomotiv devlerine parça ihracı
Türkiye'nin otomotivde bir yerli markası olmasa da Anadolu'da yer alan küçük işletmeler dünya devlerine ürettiği parçalarla adından söz ettiriyor.

Bursa'dan otomotivin devlerine parça ihraç ediyor

Türkiye'nin otomotivde bir yerli markası olmasa da Anadolu'da yer alan küçük işletmeler dünya devlerine ürettiği parçalarla adından söz ettiriyor. Bursa'da faaliyet gösteren Ran Oto, traktör, ticari vasıta, iş makineleri için rot, rot başı, rot kolu, komple rot, süspansiyon parçaları üretiyor. 5 kıtaya ihracat yapan şirketin, üretiminin yüzde 85'ini sattığı ülke sayısı 50'yi geçti.

Türk otomotiv yan sanayii, uluslararası pazarlardaki payını hızla artırırken, Bursa'nın Karacabey ilçesinde faaliyet gösteren Ran Oto, Rota markasıyla 5 ayrı kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor. 250 kişiye istihdam sağlayan şirket, 2012 yılının başında açacağı 10 bin metrekarelik yeni fabrikada 100 kişiye daha iş imkânı sunacak. 1950 yılından bu yana faaliyet gösteren şirket, traktör, ticari vasıta, iş makineleri gruplarına yönelik rot, rot başı, rot kolu, komple rot, süspansiyon parçaları üretiyor. Rot ve süspansiyon sistemlerini 5 kıtada 50'den fazla ülkeye ihraç eden Ran Oto, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Rusya, Amerika ve Çin başta olmak üzere hemen her ülkeye satış gerçekleştiriyor. Üretiminin yüzde 85'ini ihraç eden firma, 2011 yılında yaptığı 15 milyon Euro'luk ihracat rakamını, 2012 yılında 22 milyon Euro'ya taşımayı hedefliyor.

Ran Oto Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeki Cidik, kalıphane, sıcak dövme, talaşlı imalat ve montaj bölümleriyle entegre bir tesis olduklarını söyledi. 20 sene önce kurdukları hemen her dili bilen 15 kişilik kadronun ihracata yoğunlaştığını ifade eden Cidik, halihazırda üretimin yüzde 85'ini ihraç ettiklerini vurguladı. Dünyaca ünlü markalara satış yaptıklarını dile getiren Cidik, bunlar arasında John Deere, CNH (CASE) firmalarının yer aldığını ifade etti.

Türk otomotiv yan sanayiinin hızla geliştiğini belirten Cidik, Türkiye'nin konumu ve sahip oldukları yüksek kalite standartları sayesinde pazar paylarını hızla artırdıklarına işaret etti. Cidik, hedeflerini şöyle anlattı: "Katıldığımız Agritechnica Hannover 2011 Fuarı ve 2012'de de katılacağımız fuarlarla birlikte traktör grubunda elde ettiğimiz pazar liderliğinin yanında ticari vasıta grubunda da dünyanın en büyük üç firmasından biri olmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda Kuzey ve Latin Amerika ile Afrika'nın yanında tüm dünyada yaygın bir şekilde müşteri ziyaretleri gerçekleştiriyoruz." Ran Oto Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Zeki Cidik, ticari araçlar, zirai araçlar ve iş makineleri sektöründe dış pazar payını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim