• BIST 9693.46
  • Altın 2508.814
  • Dolar 32.583
  • Euro 34.7706
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Bursalı İhracatçılar İDO'ya tepki gösterdi

Bursalı İhracatçılar İDO'ya tepki gösterdi
Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatörü Başkanı Orhan Gençoğlu, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) 'esnek fiyatlandırma politikasına' tepki gösterdi.

Bursalı İhracatçılar'dan İDO'ya tepki

Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatörü Başkanı Orhan Gençoğlu, İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin (İDO) 'esnek fiyatlandırma politikasına' tepki gösterdi.

Gençoğlu, "İDO özelleştirme sonrası uyguladığı fiyat politikası ile sadece vatandaşları değil, işleri nedeniyle çok sık seyahat eden ihracatçıları, yani bizleri de zora sokuyor." açıklaması yaptı.

Uludağ İhracatçı Birlikleri adına yazılı bir bildiri yayınlayan Orhan Gençoğlu, adaletsiz ücret politikasıyla ilgili olarak Rekabet Kurumu'nu göreve davet etti. Acil olarak 'esnek fiyat' adı altında yüksek ücretlerden geri dönülmesini isteyen Gençoğlu şunları kaydetti: "Bilet alırken aşırı detay sorulara cevap istenmesi, sık sık Bursa-İstanbul seyahati yapan ihracatçılar için zaman kayıplarını ve sıkıntıları beraberinde getiriyor. Zamanı son derece kıymetli olan bizler için bu tür uygulamalar son derece olumsuz bir etken. İDO'nun yaptığı taban ve tavan bilet fiyatları arasında çok büyük farkların olması, araca ayrı, şoföre ayrı bilet istenmesi, cam kenarı ve koridor farklılıkları diğer işletmelere de kötü örnek oluşturuyor. Bunları göz önünde bulundurarak hareket etmek gerekiyor."

İDO'nun internet sayfasının kullanım elverişsizliği nedeniyle internet üzerinden ve telefonla çağrı merkezinden bilet alınamadığı, bu nedenle son anda yüksek ücretler ödeyerek bilet almak durumunda kalındığını savunan Gençoğlu, Rekabet Kurumu başta olmak üzere yetkililerin bu adaletsizliğe bir an önce çözüm bulması gerektiğini ifade etti. Mevcut durumu kötüye kullandığı gerekçesiyle Rekabet Kurumu'nu göreve davet eden Gençoğlu, bir bütün halinde hareket edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim