• BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bursa'nın hedefinde şimdilik 2 uçak var

Bursa'nın hedefinde şimdilik 2 uçak var
Bursa Havayolları 2013 yılında Arapların desteğiyle hizmete geçmeye hazırlanıyor. Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Fahad El Fehaid, “Şirketle ilgili çalışmalar sona yaklaşıyor.

Nisan ayında Bursa’da birincisi gerçekleşen Türk-Arap Turizm Zirvesi’nden Bursa (Airlines) Havayolları çıktı. Arap Turizm Örgütü Başkanı Bandar Bin Fahd Al Fuhaid, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte bu projenin üstünde durduklarını belirterek, “Bu ayın sonunda şirketle ilgili çalışmalarda sona gelinmiş olunacak” dedi. İlk planda 30 milyon dolarlık yatırımla 2 uçak alınacağını kaydeden El Fehaid şunları söyledi: “Gelecek yıl sonuna kadar uçak sayısını 5’e çıkarmayı planlıyoruz. İlerleyen dönemlerde kargo hizmeti de verebiliriz. İlk planda iç hatlarla başlayıp sonraki dönemde dış uçuşlar da gerçekleştireceğiz. Ayrıca tüm dünyadan iş adamları için özel jet kiralama hizmeti de vereceğiz.”

5 ORTAKLIK YAPILDI
 
Bursa’da gerçekleşen zirveden bu yana geçen sürede Bursa’ya gelen Arap turist sayısının yüzde 80 arttığını söyleyen Fuhaid, iki ülke yatırımcılarının çok güzel bir diyalog köprüsü kurduklarını ekledi. Fehaid, gerçekleşen zirvenin somut çıktılarını üstünden bir yıl geçmeden gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizler kamu görevlileri olarak iki ülke yatırımcılarının önündeki engelleri hızla kaldırıyoruz. Geçen yıldan bu yana Türk-Arap ortaklığı ile 5 ayrı yatırım şirketi kuruldu. Bunların, özellikle gayrimenkul ve turizm alanındaki yatırım haberlerini yakın zaman içinde alacağız. Bugün (dün) bizimle birlikte Bahreyn’in en büyük bankalarından birisi de bizlerle birlikte buraya geldi. Bazı Türk şirketlerle görüşmeleri olacak ve ortak ne yapılabilir diye konuşacaklar.”
 
2012’de 1 milyar kişi tatile çıktı
 
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) Kent Turizm Küresel Zirvesi İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Zirveye Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve yerli turizmcilerin yanısıra 55 ülkeden 300’e yakın yabancı turizmci katıldı. Turizm küresel ekonomik durgunluğa karşı bir çıkış noktası olduğunu anlatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Şu anda 1 milyar kişi olan uluslararası turist sayısının 2020 yılında 1.3 milyara çıkacak” dedi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim