• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

BursaRay Doğu Hattı ihalesi gerçekleşti

BursaRay Doğu Hattı ihalesi gerçekleşti
Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve hafif raylı sistemi Kestel ve Gürsu’ya ulaştıracak olan Bursa Hafif Raylı Sistem III. Aşama (Doğu Hattı) ihalesi yapıldı.

BursaRay Kestel ihalesi yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve hafif raylı sistemi Kestel ve Gürsu’ya ulaştıracak olan Bursa Hafif Raylı Sistem III. Aşama (Doğu Hattı) ihalesi yapıldı.

BursaRay Kestel hattının ihalesi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’ın komisyon başkanlığında yapıldı. Kestel ve Gürsu ile buluşturacak olan projenin temelinin 2 ay içinde atılması ve 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Acemler yerleşkesindeki Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda yapılan ihaleye, 12 firmanın temsilcisi katıldı. Yerli firmaların yanı sıra yabancı firmaların da katıldığı, keşif bedeli 106 milyon 309 bin 532 TL olan ihalede, Ankara Ticaret Odası’na kayıtlı olan ve ihaleye ortak giren Gülermak A.Ş. ile E+M Elektrik Ltd. Şti. firmaları, 68 milyon 517 bin 281 TL bedelle en düşük teklifi sundu. 16 isteklinin dosya satın aldığı ancak 12 firmanın katıldığı ihaledeki en yüksek teklifi ise 111 milyon 672 bin 835 TL ile bir İtalyan firması olan G.C.F. Generale Costruzioni verdi.

İhale Komisyon Başkanı Mustafa Altın, ihaleye katılan dosyaların yasal mevzuata uygun olarak inceleneceğini ve ihaleyi kazanan firmanın 45 gün içinde açıklanacağını söyledi. Altın, ihalenin ardından yasal beklemenin tamamlanmasıyla ilk kazmanın 2 ay içinde vurulacağını belirterek, kentin doğusu ile batısını buluşturacak olan BursaRay Doğu etabının 8 kilometre uzunluğunda, 7 istasyonlu olacağı ve bünyesinde, Esenevler mevkiine Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı 1 batçık da bulunan projeyi kapsadığını sözlerine ekledi. Projedeki 3 adet köprünün genişletme çalışmalarının da Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ihalenin Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. Yatırım bütçesinin yüzde 70’inden fazlasını ulaşıma, bunun da büyük bir bölümünü raylı sistem projelerine ayırdıklarını söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin toplam 9 kilometre olan Görükle ve Emek hattına eklenecek olan Kestel hattıyla bir dönemde 17 kilometrelik raylı sistem projesini hayata geçireceğini vurgulayarak, “Bunun yanında Cumhuriyet Caddesi’nde inşaatına başlanan nostaljik tramvay ile Heykel-Garaj hatlarının da sisteme dahil edilmesiyle bir dönemde gerçekleşen raylı sistemin uzunluğu 24,5 kilometreyi bulacak” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim