• BIST 9800.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Bursa'ya bir havalimanı daha yapılacak

Bursa'ya bir havalimanı daha yapılacak
AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Yenişehir ve Yunuseli havalimanlarının bulunduğu Bursa'nın Gemlik ilçesine deniz uçağı ve hızlı trenin ardından ikinci (!) havalimanının kurulacağını açıkladı.

 

AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ile birlikte Kaymakam Cahit Işık’ı ziyaret eden Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik ve bölgesinin her geçen gün büyüdüğünü ifade ederek, "Bizler bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Gemlik’in yanı sıra Orhangazi ve İznik ile alakalı yatırımları da takip ediyoruz. Gemlik için son dönemde büyük yatırımlar yapıyoruz. Bir deniz uçağının ilçeye gelmesi, hızlı tren hattına Gemlik’in ilave edilerek bu bölgenin bir lojistik üssü haline gelmesi sadece Gemlik için değil, bölgemiz için de büyük bir mutluluk kaynağıdır dedi.
 
Işık, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Gemlik’in büyüyen ve gelişen Türkiye’de yapılan yatırımlardan gereken payı aldığını görmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Kaymakam Işık ilerleyen günlerde başlatacakları iki ayrı sosyal projeye destek istedi. Işık, 'soframızda size de yer var' kampanyasının yanı sıra, ilçede her yıl 700 evlenmeye karşı 200 boşanma olduğunu  bu konuda sosyal devlet ilkesini harekete geçireceklerini söyledi.
 
Kaymakamlık çıkışı balık halinde balıkçık esnafı ile konuşan İsmail Aydın daha sonra Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Oda Başkanı Kemal Akıt, son günlerde ilçenin korkulu rüyası haline gelen Gemlik Gübre konusunda Aydın'dan destek istedi.
 
Milletvekili Aydın ise Gemlik Gübre'nin durumunun net olduğunu, çevreye ve yeşile zarar veren, insan hayatını riske atan hiç bir yatırma müsaade edilmeyeceğini söyleyerek, "Buraya ölüm makinaları kurulmasını Gemlik halkı istemiyor, biz de istemiyoruz. Hükümet olarak ileri demokrasinin gereği olan halkın isteği noktasında son derece kararlıyız. Halkımıza hiç bir dayatma kabul ettirilemez" dedi.
 
Havalimanı müjdesi de veren Aydın, "Gemlik’e gelecek olan deniz uçağı ve hızlı tren müjdesinin ardından Bursa’nın ikinci havalimanı da Gemlik’e kurulacak. Burası bir lojistik üs haline gelecek. 2012 yılında kasım sonu itibariyle 152 mikyar dolar ihracat var, 2023 hedefimiz 500 milyar dolar. Bunun için alt yapı lazım. Bizler bu bölgeye yapılacak ikinci havalimanın mutlaka Gemlik’e kurulması için çaba sarf edeceğiz. Gemlikle birlikte bölgemiz de kalkınacak, ülkemiz de kalkınacak" diye konuştu.
 
Kumla barajının temelinin ilk bahar aylarında atılacağını söyleyen Aydın, TOKİ ve yeni hastane çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim