• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa'ya lojistik merkezi isteniyor

Bursa'ya lojistik merkezi isteniyor
Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti konumunda bulunan Bursa’da lojistik merkez projesi bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, “Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti konumunda bulunan Bursa’da lojistik merkez projesi bir an önce hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

BTSO’nun sektörlerin yol haritalarını belirlemek amacıyla oluşturduğu 18 sektörel konsey, eylem planlarının belirlendiği çalışmalara yeniden başladı. Bu kapsamda lojistik konseyi üyeleri Oda Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan BTSO Lojistik Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Türkiye’de lojistik sektörünün otomotiv ve tekstil ile en dinamik sektör olduğunu belirtti.

Sektörün son 10 yılda yüzde 20’lik büyüme ile gayri safi milli hasılanın yüzde 3’ünü oluşturduğuna dikkati çeken Çepni şunları kaydetti:

“Bu yükselen trend en belirgin olarak hava taşımacılığında görüldü. Türkiye dünya lojistik liginde 160 ülke arasında 30’uncu sırada. Sektör 50-60 milyar dolarlık hacme ulaştı. En güçlü yanımız stratejik konumumuz. Ülkemizden 4 saat uçuş mesafesinde 56 ülke bulunuyor. Bu 56 ülkede 1,5 milyar insan yaşıyor. Toplam dünya ithalatının yarısı bu bölgede yapılıyor. Türkiye son 10 yılda lojistik sektörüne altyapı anlamında önemli yatırımlar yaptı. Duble yollar, hızlı tren projeleri, İstanbul Boğazı’na 3. Köprü yapılması ve İstanbul- Bursa-İzmir otoyolu tamamlandığında sektöre büyük ivme kazandıracak. Türkiye ihracatında lider şehirler arasında bulunan Bursa 2023 yılında 75 milyar dolarlık ihracat hedefliyor. Bu hedefe yüksek teknolojili üretim ve ihracatın yanı sıra dünya ile rekabetimizi güçlendirecek modern lojistik altyapımızla ulaşabiliriz. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti konumunda bulunan Bursa’da lojistik merkez projesi bir an önce hayata geçirilmesi gerekir.”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Umutkan ise dünyada rekabetin belirleyici unsurlarından birinin de üretilen malın taşınması olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde karayolu taşımacılığının deniz, demir ve havayoluna göre çok daha düşük oranda yapıldığını belirten Umutkan, “Ülkemizde ise taşımacılık ağırlıklı olarak karayolu ile gerçekleştiriliyor. Firmalarımızın uluslararası rekabetinde lojistik sektörü büyük önem taşıyor. Yüksek teknolojili üretim ve ihracat yolunda kentimizin 100 yılına şekil vereceğine inandığımız TEKNOSAB projesi kapsamında lojistik merkezimizi de hayata geçireceğiz. Böylece firmalarımız mallarını deniz, demir ve karayolu bağlantılarıyla mallarını, modern taşımacılık yöntemleriyle dünyanın dört bir yanına ulaştırma imkanına kavuşacak” ifadesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim