• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Bursa'ya oto test merkezi hedefliyoruz

Bursa'ya oto test merkezi hedefliyoruz
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin, otomotiv testi için yurt dışına çok ciddi paralar ödediğini belirterek, "Hedefimiz; otomotiv test merkezini bir an önce Bursa'mıza ve ülkemize kazandırmak" dedi.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu, Atatürk Caddesi'ndeki tarihi Valilik binasında ziyaret eden Işık, yaptığı konuşmada, Bursa'nın üretim ve ihracat bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer aldığını, özellikle otomotiv ile tekstil ve konfeksiyon sektörlerinde önemli başarılar elde ettiğini söyledi.

İlin, üretimdeki potansiyeli ve başarılarına son yıllarda inovasyon ve markayla büyümeyi de ilave ettiğini dile getiren Işık, üretim ve ihracattaki başarılarını sürdüreceğine olan inançlarının tam olduğunu anlattı.

Işık, Bursa'da kurulması planlanan otomotiv test merkezine de değinerek, şöyle konuştu:

"Türkiye, otomotiv testi noktasında yurt dışına çok ciddi paralar ödüyor. Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE), Yenişehir'de bir otomotiv test merkezi yapımıyla ilgili çalışmaları var. 'Bu çalışmaları daha nasıl hızlandırırız , bu otomotiv test merkezinin ve onunla birlikte yapılacak diğer müştemilatı nasıl bir an önce hayat geçiririz?' Bununla ilgili Valimiz ve diğer arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı, bir çalışma yapacağız. Arzumuz, hedefimiz; otomotiv test merkezini bir an önce Bursa'mıza ve ülkemize kazandırmak ve bu noktada yurtdışına ödediğimiz dövizi azaltmak."

Bursa'nın, Türkiye'nin ihracatı ithalatından fazla nadir illerinden biri olduğuna dikkati çeken Işık, bunun, ilin önemini ortaya koyan göstergelerden olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe hazır bulundu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim