• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bursa'yı bayramda İpekböceği taşıdı

Bursa'yı bayramda İpekböceği taşıdı
Bayram öncesi seferlere başlayan İpekböceği 8 günde 50 bin yolcu taşırken, aynı zaman diliminde Bursaray hatlarında 2 milyon kişi yolculuk yaptı.

 

Bayram öncesi seferlere başlayan İpekböceği 8 günde 50 bin yolcu taşırken, aynı zaman diliminde Bursaray hatlarında 2 milyon kişi yolculuk yaptı.
 
Bayram süresince 36 bin 500 kişi İstanbul'a ulaşım için BUDO'yu tercih ederken, deniz uçağıyla da 750 kişi yolculuk yaptı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ, deniz, hava, kara ve raylı sistem toplu taşımacılığındaki hizmet kalitesiyle yolcu sayısını gün geçtikçe artırıyor. Burulaş'ın hizmet ağına son halka olarak eklenen ve 12 Ekim'de yolculu seferlere başlayan Heykel – Garaj tramvay hattı, ilk haftayı beklenenin üzerinde ilgiyle kapattı. Türkiye'nin ilk yerli aracıyla yapılan tramvay seferlerde 12 – 20 Ekim tarihleri arasında yaklaşık 50 bin kişi yolculuk yaptı. Devreye alınacak yeni araçlarla birlikte sefer aralıklarının sıklaşması ve buna bağlı olarak yolcu sayısının da artması planlanıyor.
Halen Arabayatağı, Emek ve Görükle hatları ile hizmet veren Bursaray'da Bayram'da Bursalıların en fazla tercih ettiği ulaşım aracı oldu. Bursaray ile 12-20 Ekim tarihleri arasında 2 milyonun üzerinde yolcu taşındı.
 
Bayramda 126 sefer, 36 bin yolcu
 
Bursa ile İstanbul arasında ulaşımın ekonomik ve sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla 24 Ocak'ta seferlere başlayan BUDO, bayram tatili boyunca tatilcilerin en önemli ulaşım aracı oldu. Mudanya ile Kabataş arasında ulaşımın yeni markası olan BUDO 11 – 20 Ekim tarihleri arasında 126 sefer yaparak toplam 36 bin 500 yolcu taşıdı. Çocuk, öğrenci, engelli, gazi, şehit yakını, basın ve 65 yaş üstü yolculara indirimli seyahat etme imkanı sunan BUDO içinde bulunan ve BESAŞ tarafından işletilen büfelerdeki ekonomik fiyat tarifesi de yolcuların önemli tercih nedenleri arasında yer alıyor.
 
750 kişi uçtu
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım yatırımları zincirinin en önemli halkalarından biri olan ve İstanbul ile Bursa arasını 18 dakikaya indiren deniz uçağının 1 Nisan'da başlayan yolculu seferleri bayram tatili boyunca da büyük ilgi gördü. Yoğun talep üzerinde hafta içi 10, hafta sonu ise 12 uçuş yapan ve yüzde 100 doluluk oranı ile çalışan deniz uçağı, 12 – 20 Ekim tarihleri arasında 750 yolcu taşıdı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim