• BIST 9466.97
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

BURULAŞ'tan denizde 'VIP' uçuş dönemi

BURULAŞ'tan denizde 'VIP' uçuş dönemi
BURULAŞ, yolcularının mağdur olmaması amacıyla aynı fiyata VIP uçaklarla hizmet vermeye başladı. BURULAŞ, kendi uçak filosunu kurma kararı aldı.

Burulaş’ın deniz uçağı hizmetini veren Seabird Hava Yolları’nın uçakları kiraladığı Kanadalı firma, yaklaşık 1,5 milyon dolarlık alacağı nedeniyle uçuşları durdurunca, Burulaş yolcuların mağdur olmaması amacıyla aynı fiyata VİP uçaklarla hizmet vermeye başladı. Seabird Hava Yolları’nın 1 ay önce uçuşlarının durdurulmasının ardından hizmetini Bon Air ile sürdürün Burulaş, kendi filosunu oluşturdu ve halen 2 adet Cessna 208 Caravan tipi VİP uçaktan oluşan filoya önümüzdeki günlerde üçüncüsü de ekleniyor.

Bursa ile İstanbul arasını 20 dakikaya indiren deniz uçağı seferleri ile bu alanda önemli bir marka haline gelen Burulaş, hizmet satın aldığı Seabird Hava Yolları’ndan kaynaklanan sorunları, yolculara yansıtmadan çözüme kavuşturdu. Burulaş’a deniz uçağı hizmetini veren Seabird Hava Yolları uçakları kiraladığı Kanadalı Kennborek Hava Yolları şirketine olan yaklaşık 1,5 milyon dolarlık borcunu ödeyemedi. Bunun üzerine Kanadalı firma, yaklaşık 1 ay önce Seabird’ün uçuşlarını durdurdu. Burulaş da Seabird firmasından kaynaklanan mağduriyetinin giderilmesi için   hukuki süreci başlatırken, diğer taraftan da uçuşların kesintisiz devam etmesi için hemen Bon Air ile anlaşıp, uçuşları devam ettirdi. Seabird Hava Yolları 1 aydır yaşadığı sorunlarına çözüm üretemeyince Burulaş ile olan anlaşması sona ererken, soruna kalıcı bir çözüm üretmeyi hedefleyen Burulaş, kendi uçak filosunu kurma kararı aldı.

Deniz taşımacılığında olduğu gibi hava taşımacılığında kendi filosunu kurmak için hareke geçen Burulaş, ilk olarak Bon Air Yönetim Kurulu Başkanı Ateş Hanibu’ya ait 8 kişilik Cessna 208 Caravan tipi uçağı ardından da aynı özelliklere sahip Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak’a ait uçağı satın aldı. Üçüncü uçağın Burulaş filosuna dahil edilmesi için görüşmeler sürerken, Gemlik - Haliç arasında bir anlamda VİP uçuş dönemi de başlamış oldu. Her türlü konfora sahip 8 kişilik uçaklar yolcular tarafından büyük beğeni görüyor.

Uçuş operasyonlarının alanında deneyimli Bon Air Hava Yolları tarafından yapılacağı uçaklar amfibik özelliğe sahip olması nedeniyle hem karaya hem de denize iniş yapabilme özelliğine sahip. Bu özelliği müşteri talepleri doğrultusunda en iyi şekilde değerlendirmeyi amaçlayan Burulaş yakın zamanda Türkiye’nin hatta dünyanın her yerine hava taksi hizmeti vermeye de hazırlanıyor. Kendi filosu ile uçuş dönemini başlatan Burulaş, aynı zamanda hava ulaşım ağını genişletmek için de düğmeye bastı. İstanbul’dan İzmit, Bandırma, İzmir, Bodrum ve Çeşme yine Bursa’dan da İzmir, Bodrum, Çeşme uçuşları için planlama çalışmaları başladı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim