• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Bütün umutlar havaalanına bağlanmış

Bütün umutlar havaalanına bağlanmış
Gelişim gösteremeyen ve sürekli göç veren Ordu'nun Gülyalı ilçesi, umutlarını yapım aşamasındaki Ordu-Giresun Havaalanı projesine bağladı.

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, kent merkezine en yakın ikinci ilçe olma özelliğine sahip olan Gülyalı'nın küçük ölçekte iş yerlerinin yanı sıra fındık üretimiyle geçimini sağlayan bir yer olduğunu söyledi.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunan ilçenin ekonomik yönden bir türlü gelişim gösteremediğini ifade eden Şen, Ordu-Giresun Havaalanı projesinin ilçe halkını umutlandırdığını kaydetti.

Projenin tamamlanmasıyla Gülyalı ilçesinin öneminin artacağını da vurgulayan Şen, şunları kaydetti:

''Ordu merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan ilçemizin nüfusunun tamamına yakınının geçim kaynağı fındık. İlçede küçük ölçekte de olsa iş yerlerinin bulunmasına rağmen, vatandaşların büyük çoğunluğu zamanlarını ilçe merkezindeki kahvehanelerde geçiriyor. Bu zamana kadar bir türlü istediği yatırımları alamayan Gülyalı ilçesinin şimdi tek umudu var o da Türkiye'de ilk defa Gülyalı ilçesinde denize kurulacak olan Ordu-Giresun Havaalanı. İlçe halkı, havaalanının hizmete girmesiyle birlikte ilçede önemli gelişmelerin olacağını düşünüyor.''

''Kahvede oturursak bir beklentimiz olamaz''

Havaalanı projesinin hayata geçmesiyle farklı bir Gülyalı'nın ortaya çıkacağının altını çizen Şen, şöyle devam etti:

''Ancak bu da kendi halkımızın gayretine bağlı. Kahvehanede oturursak havaalanından bir beklentimiz olamaz. Biz ilçemizde esnafların daha fazla güçlenmesini, havaalanına gelip gidecek olan yolcular için ekonomiye katkı verecek ortamların oluşmasını bekliyoruz. Bu da halkımızın gayretlerine bağlı. Havaalanı güzergahında karayolunun her iki yönünde de eğlence mekanları, konaklama tesisleri ve diğer ihtiyaçların karşılanması için girişimlerde bulunmalıyız. Bununla ilgili belediye olarak bizim çalışmalarımız devam ediyor. Müracaatta bulunan herkese de destek vermeye hazırız. Belediye olarak denize dolgu yapılarak kazanılmış 70 bin metrekare alanımız var. Bu kapsamda bu alanı değerlendirmeyi düşünüyoruz.''

''Bizim için büyük bir nimet''

İlçe halkı da yapımı devam eden havaalanını inşaatının bitmesini umutla beklerken, aynı zamanda havaalanını kendileri açısından da bir ''nimet'' olarak değerlendiriyorlar.

İlçede fırın işleten Ömer Özata, bir esnaf olarak ekonomik anlamda önemli katkıların olmasını beklediklerini dile getirdi.

''Bizim ekmek, marketçilerin ürün satışları artacak'' diyen Özata, ''Bu yolla ilçemize sıcak para girecek. Yavaş yavaşta ekonomimiz gelişecek'' diye konuştu.

İlçe halkından emekli Ali Çelebi ise havaalanın hizmete girmesinin özellikle genç nüfusa önemli katkıları olacağını belirtti.

İlçede fındık dışında başka bir geçim kaynağı olmadığına işaret eden Çelebi, ''Havaalanı Gülyalı için çok büyük bir hizmet. Burası iki vilayet arasında bulunduğu için uçak seferleri de çok olacaktır. Bir de son yıllarda havayolu ulaşımı çok ucuzladı. Onun için havaalanı ilçemize çok faydalı olacaktır'' dedi.

Bir diğer emekli vatandaş Aslan Akman ise havaalanının Gülyalı için büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

Ordu-Giresun Havaalanı

Geçtiğimiz Temmuz ayında temeli atılarak yapımına başlanan Ordu-Giresun Havaalanı'nın yapım süresi boyunca yılda ortalama 500 kişi istihdam edilecek, ticaret hacmine 250 milyon lira katkı sağlanabilecek.

Havaalanının işletmeye alınması ile ortalama 300 kişiye iş imkanı sağlanacak. Proje, bölgenin turizm, sanayi ve ticaretine ciddi katkıda bulunacak. Tesis, 16 bin metrekare üzerine kurulu terminale sahip olacak.

Ayrıca 15 bin metrekarelik alanda destek ünitelerinin bulunacağı tesisin terminali, yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Havaalanı için toplam 28 milyon 350 bin ton taş dolgu yapılacak.

Toplam dolgu alanı bir milyon 770 bin metrekareyi bulacak. Havaalanının 2014 yılında hizmete açılması planlanıyor.

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim