• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Büyükada gemisinin inşası devam ediyor

Büyükada gemisinin inşası devam ediyor
Milli Gemi Projesi adı altında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen Heybeliada Korveti ilk seyrine çıktı. Büyükada Korveti'nin inşası ise devam ediyor.

Büyükada gemisinin inşası devam ediyor

Milli Gemi Projesi adı altında İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen Heybeliada Korveti ilk seyrine çıktı. Büyükada Korveti'nin inşası ise devam ediyor.

MİLGEM (Milli Gemi) Projesi adı altında, İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan HEYBELİADA (F-511) Korveti 2 Kasım 2010 'da ilk seyrine çıktı. Projenin ikinci gemisi olan BÜYÜKADA F-512'nin inşası İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda devam ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sitesinden alınan bilgiye göre; MİLGEM Projesi'yle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savaş gemisinin savaş sistemleri de dahil olmak üzere tüm tasarım, entegrasyon ve analiz aşamaları tamamen milli olarak gerçekleştiriliyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bu projeyle çok sayıda milli sanayi kuruluşu, üniversite ve bilimsel kurumu da bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe birikimiyle Türkiye'nin kendi savaş gemisinin tasarım ve üretimini yapmasını sağladı. Türkiye’nin ilk milli üretim savaş gemisi olan HEYBELİADA (F 511)’nın donatım, test/tecrübe ve eğitim faaliyetlerine yoğun bir program dahilinde devam ediliyor. Bu kapsamda; 02 Kasım 2010 tarihinden itibaren Deniz Kabul Tecrübelerine başlanılan HEYBELİADA (F-511)’nın, ana tahrik ana makina), seyir sistemleri ve savaş sistemlerinin deniz şartlarındaki performans kontrolleri yapılıyor.

Projenin ikinci gemisi olan BÜYÜKADA (F-512)’nın tekne inşası da İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda devam ediyor. Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından HEYBELİADA (F-511)’nın tasarım, inşa ve kullanım sürecinden elde edilecek bilgi ve tecrübeler ışığında Deniz Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik su üstü ve su altı silah sistem ve platformlarının geliştirilmesine devam edilecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim