• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Büyükşehir akaryakıtta marka olacak

Büyükşehir akaryakıtta marka olacak
Başkan Kadir Topbaş, “İSPARK gibi akaryakıt alanında da yeni bir marka üreterek belediyemize yeni gelir kaynağı oluşturmak adına bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Büyükşehir akaryakıt alanında da marka olacak

Başkan Kadir Topbaş, “İSPARK gibi akaryakıt alanında da yeni bir marka üreterek belediyemize yeni gelir kaynağı oluşturmak adına bir çalışma yapıyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Encümen Toplantısı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bir TV programında yaptığı marka oluşturup benzin satışı yapma projesine ilişkin açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, “Bir marka ismi yok henüz. Ucuz akaryakıt vereceğimiz bir çalışma da yok. İSPARK gibi akaryakıt alanında da yeni bir marka üreterek belediyemize yeni gelir kaynağı oluşturmak adına bir çalışma yapıyoruz” dedi.

Başkan Kadir Topbaş, gazetelerde ‘Halk Benzin’ şeklinde yer alan haberlerin hatırlatılması üzerine, ''Bir marka ismi yok henüz. Ucuz akaryakıt vereceğimiz bir çalışma da yok. İSPARK gibi akaryakıt alanında da yeni bir marka üreterek belediyemize yeni gelir kaynağı oluşturmak adına bir çalışma yapıyoruz. Benzinin bir piyasa fiyatı var biliyorsunuz. Rekabet oluşturmak değil, kendi içerisinde kaliteli, güzel hizmet verecek bir marka değeri oluşturacağız'' diye konuştu.

''Benzin de Halk Ekmek'te olduğu gibi ucuzluk olacak mı?'' sorusuna da önce markanın ortaya çıkması gerektiğini, bunun sonra değerlendirilebileceği cevabını veren Başkan Topbaş, belediyenin aynı zamanda, bağlı bulunan pek çok biriminde kullanılan araçlarla bir akaryakıt tüketicisi olduğunu, bu şekilde akaryakıt temininin kendilerine de tasarruf sağlayacağını anlattı.

Toplu ulaşımda ÖTV’nin kaldırılmasını istiyoruz

Kadir Topbaş, bu ulaşımda bilet fiyatlarına da yansıyacak mı?'' şeklindeki bir soruya ise, ''Türkiye'deki diğer belediyelere ve ulaşım akslarına baktığımız ve mesafelerle ölçtüğümüz zaman İstanbul'da bilet fiyatları pahalı değil. Belki bundan sonraki zamlarda bütün bu saydığım etkenlere de dikkat edilir. Tüm belediye başkanlarımız hizmet verirken mümkün mertebe zam yapmamaya, ucuz ve kaliteli bir hayat sunmaya özen gösteriyor. Tabi ki bu imkan ve kaynaklar çerçevesinde bunu yapabiliyoruz'' cevabını verdi.

TTB'nin toplu taşımadaki akaryakıtta ÖTV'nin kaldırılması talebinde bulunduğunu, böyle bir şey olursa bunun Şehir Hatları ve İDO'da olduğu gibi kendilerini rahatlatacağını söyleyen Topbaş, ucuz ulaşım için de yenilebilir enerji ve elektrikli araba konusunda çalışmaları bulunduğunu hatırlattı.

''Konuyla ilgili ciddi adımlar attık. Araç dolum istasyonlarıyla ilgili İSPARK şirketimizin çalışması var'' diyen Topbaş, ''elektrikli otomobiller için belirlediğiniz şarj istasyonları var mı?'' sorusuna da, şarj istasyonlarının kentin planları dahilinde ihtiyaç duyulan alanlarda ve yeni gelişen noktalarda konumlanacağını anlattı.

İstanbul’un altyapısı deprem riski dikkate alarak yapılıyor

Bir basın mensubunun, ''Kandilli Rasathanesi dünkü açıklamasında metroda depremi önceden bildirme sistemlerinin bulunmadığını ve bu konuda belediyeden de bir talep gelmediğini belirtti'' sözleri üzerine de Başkan Kadir Topbaş, 1999 depreminden sonra ulaşım sistemi dahil tüm altyapı yatırımının deprem dikkate alınarak yapıldığını belirtti. Kadir Topbaş, ''İgdaş'ta erken uyarı sistemi var. Yeraltı şebekelerinde, su, isale ve iletişim hatlarında bu konuda çalışılıyor. Metro tünelleri ve sistemi de olası bir 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak şekilde kurgulanıyor. Bütün mesele depremden sonra enerji hatlarının bir merkezi sistemle yangına karşı kesilmesidir. 10-15 saniyeler bile bu iş için çok önemli'' diye konuştu.

Elektrik kesildiğinde devreye otomatik giren jeneratörlerin de otomatik olarak kesilmesi dahil, ulaşım sistemlerine yönelik çeşitli çalışmaları bulunduğunu anlatan Başkan Topbaş, '' Bütün bu çalışmaları biz uyguladığımız için belki Kandilli Rasathanesi'ne böyle bir talep bildirilmemiş olabilir. Tabi ki bu konuda daha detaylı bir çalışma yapmak için Kandilli Rasathanesi ile çalışabiliriz'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim