• BIST 9079.97
  • Altın 2324.391
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.885
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Buzkıran M/V Reggeborg suya indirildi

Buzkıran M/V Reggeborg suya indirildi
Almanya Leer-Ferus Smit tersanesinde önceki gün, buz kıran gövdeye sahip M/V Reggeborg gemisi için suya indirme töreni düzenledi.

 

Almanya Leer-Ferus Smit tersanesinde 18 Aralık günü, buz kıran gövdeye sahip M/V Reggeborg gemisi için suya indirme töreni düzenledi.
 
170 metre uzunluğundaki (LOA) gemi, 20 metre genişliğine ve 23.000 ton kargo kapasitesine sahip .Çift cidarli gövde yapısında inşa edilen gemi, buz kıran özelliğine sahip. Ayrıca M/V Reggeborg, Ferus Smit Tersanesi bünyesinde inşa edilen en büyük gemi olma özelliğine sahip. Böylece M/V Reggeborg daha önce aynı tersanede inşa edilmiş olan ve yine Wagenborg Şirketine ait M/V Reestborg gemisinin inşa rekorunu kırmış bulunuyor.
 
M/V Reestborg gemisinin inşasından sonra M/V Reggeborg gemisi Royal Wagenborg şirketinin ikinci aynı tipte üretilen gemisi olma özelliğine sahip. Bu serinin devamı olarak görülen ve siparişi verilecek olan M/V Roerborg gemisinin lansmanın Eylül 2014 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.
 
R-serisi tipinde inşa edilen ve inşaları tamamlanmış olan gemiler "yeşil dizayn" özelliğini taşıyor. Nispeten düşük motor kapasitesine sahip olan gemiler çevre için daha az hava kirliliği oluşturuyor. Benzersiz boyutlarıyla büyük kargo kapasitesine sahip olan gemiler yakıt tüketiminde oldukça tasarruf sağlıyor.
 
reggeborg_teslim_edildi_2.jpg
 
reggeborg_teslim_edildi_3.jpg
 
reggeborg_teslim_edildi_4.jpg
 
Deniz Haber Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim