• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Ç.Kale Kruvaziyer Limanı'na kavuşacak

Ç.Kale Kruvaziyer Limanı'na kavuşacak
AK Partili Daniş Mehmet Daniş, Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin, özel sektör ile birlikte 20 milyon liralık bir yatırım yaparak mevcut Çanakkale iskelesini Kruvaziyer Limanı haline getireceğini müjdeledi.

 

Çanakkale'nin Ak Parti'li Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, turizme canlılık katacak kruvaziyer liman projesiyle ilgili müjde verdi. 20 milyon liraya mal olacak kruvaziyer limana, yılda 100 geminin yanaşması ve 200 bin turistin kente gelmesi bekleniyor.
 
Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Çanakkale turizmine ivme kazandıracak kruvaziyer liman projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Projeyle ilgili detayları anlatan Mehmet Daniş, İl Özel İdaresinin şirketi olan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş.'nin, özel sektör ile birlikte 20 milyon liralık bir yatırım yaparak mevcut Çanakkale iskelesini Kruvaziyer Limanı haline getireceğini müjdeledi.
 
Daniş, kruvaziyer iskelesi ile liman içerisindeki sosyal ve hizmet binaları yapılacağını belirterek, "Mevcut iskelenin uzunluğu 300 metreye ve genişliği 15 metreye çıkarılacak. Ortalama 300 metre uzunluğunda ve 4 bin yolcu kapasiteli kruvaziyer gemiler yanaşabilecek. Yılda ortalama 100 geminin bu limana uğraması ve bu şekilde yılda 200 bin turistin kenti ziyaret etmesini bekliyoruz. Uluslararası istatistiklere göre yolcu başına harcama 300 liradır. Bu istatistik değer ile kente yıllık 60 milyon lira girdi sağlanacak" diye konuştu.
 
YIL SONUNDA YATIRIMA BAŞLANACAK
 
Kruvaziyer gemilerle gelecek turistlere alternatifler sunulması gerektiğini söyleyen Daniş, "Troia, Kazdağları ve Assos gibi değerlerimiz var. Ama bu turistlerden bir kısmı şehir içinde gezmek isteyecektir. Bizim şehirde yeni kültür alanları oluşturmamız lazım. Kentimizi sokaklarıyla, mimarisiyle güzelleştirmemiz lazım. Müzelerimizin, galerilerimizin sayısı artmalı. Kültürel anlamda değerlerimizi sunamazsak yeterli derecede pay alamayız. Daha da kötüsü bu gemilerin ikinci defa Çanakkale'yi tercih etmediklerini görürüz" dedi. Daniş, 2013 yılında ilk olarak ÇED konusunun çözüme kavuşturulacağını, yıl sonuna doğru da yatırıma başlanacağını belirtti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim