• BIST 9735.84
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C

CAFIMA Holding'in armatörlük şirketi Blenheim'in filosu, banka borcu yüzünden satıldı

CAFIMA Holding'in armatörlük şirketi Blenheim'in filosu, banka borcu yüzünden satıldı
İtalyan CAFIMA Holding'in İngiltere merkezli iştiraki Blenheim Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan, 520 bin DWT kapasiteli 4'ü postpanamax, 2'si panamax tipi 6 dökme yük gemisi, banka borcu yüzünden satıldı.

İtalya'nın en köklü armatörlük firmalarından biri olan CAFIMA Holding, (Cafiero Mattioli Group) dökme yük gemi işletmeciliğinden çekildi. CAFIMA Holding'in İngiltere merkezli iştiraki Blenheim Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde bulunan, 520 bin DWT kapasiteli 4'ü postpanamax, 2'si panamax tipi 6 dökme yük gemisi, banka borcu yüzünden satıldı.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, CAFIMA Holding'in iştiraki Blenheim Denizcilik Şirketi'nin filosunda bulunan 76 bin 267 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V ATLANTIC BREEZE ve M/V PACIFIC BREEZE isimli panamax tipi dökme yük gemileri ile 91 bin 807 DWT taşıma kapasitesine sahip M/V OCEAN BREEZE, M/V SEA BREEZE, M/V STAR BREEZE ve M/V MOON BREEZE isimli dökme yük gemilerinin, bir finans şirketine olan kredi borçlarının tasfiyesi çerçevesinde yapılan anlaşma çerçevesinde, Yunanlı bir denizcilik şirketine satışının yapıldığı kaydedildi.

Satış çerçevesinde Blenheim Denizcilik Şirketi'nin filosunda bulunan 520 bin DWT kapasiteli 4'ü postpanamax, 2'si panamax tipi, 6 dökme yük gemisi için, toplamda 74 milyon dolar ödeme yapıldığı belirtildi.

CAFIMA HOLDİNG, DÖKME YÜK GEMİ İŞLETMECİLİĞİNDEN ÇEKİLDİ

Tarihi 1600'lü yılllara kadar uzanan denizci kökenli Napolili Cafiero ailesinin kontrölünde bulunan CAFIMA Holding'in (Cafiero Mattioli Group) bünyesinde 12 LPG ve LNG taşıyıcı tanker olan Synergas, 17 adet Offshore gemilik filosu bulunan Augusta Offshore SpA, 9 açık deniz kurtarma ve liman römorkörü işletmeciliği olan Capieci SpA isimli şirketler bulunuyor.

Blenheim Shipping'in mülkiyetinde olan 520 bin DWT taşıma kapasitesine sahip 6 adet dökme yük gemilerinin satılması ile birlikte, CAFIMA Holding (Cafiero Mattioli Group), dökme yük gemi işletmeciliğinden çekilmiş oldu.

breeze_1.jpg

breeze_2.jpg

breeze_3.jpg

breeze_5.jpgbreeze_4.jpg

breeze_6.jpgwww.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim