• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

'Çağlayan Adliyesi çaycısı battı!'

'Çağlayan Adliyesi çaycısı battı!'
İstanbul Çağlayan’da açılan dev Adliye Sarayı’nın çayocağı işletmesini yıllık 10 milyon 643 bin TL ihale bedeli ödeyerek alan Adil Demirhan çay ocaklarını kapattı.

'Çağlayan Adliyesi çaycısı battı!'

İstanbul Çağlayan’da açılan dev Adliye Sarayı’nın çayocağı işletmesini yıllık 10 milyon 643 bin TL ihale bedeli ödeyerek alan Adil Demirhan çay ocaklarını kapattı. 

İstanbul Çağlayan’da açılan dev Adliye Sarayı’nın çayocağı işletmesini yıllık 10 milyon 643 bin TL ihale bedeli ödeyerek alan Adil Demirhan, ‘Kazanamıyorum’ diyerek dün Adliye’de 4 saatlik eylem yaptı ve tüm çay ocaklarını kapadı.

Kapanan çay ocakları İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın girişimiyle sonlandı. Seyyar çay arabalarını dolaştırmasına izin verilmeyen Demirhan’ın şikayetlerini dinlemek için Adalet Bakanlığı’ndan müfettiş gelecek.

Avrupa’nın en büyük adliye binası olan Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda, ilginç bir eylem yaşandı.

Adliyenin kafeterya ihalesini 11 milyon TL’ye yakın bir rekor bedelle alan işletmeci Adil Demirhan, adliye içerisinde kurduğu seyyar çay arabalarının yasaklanması ve kazancının düşmesi üzerine dün çay ocaklarına kilit vurma eylemi yaptı. 4 saatlik Eylem İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın girişimiyle sonlandı.

60 bin TL ciro bekliyordu

Adliye binasında bulunan kafeteryaların ihalesi geçtiğimiz Temmuz ayında yapılmış ve ihaleyi yıllık 10 milyon 643 bin TL bedel ile Kartal Adliyesi’nin çay ocaklarını da işleten Adil Demirhan kazanmıştı.

1068 metrekarelik kafeterya için yıllık KDV hariç 9 milyon 20 bin TL ödemeyi taahüt eden Demirhan, 3 yılık ihale neticesinde KDV ile birlikte 10 milyon 643 bin 600 TL’yi ödemeyi taahhüt etmişti.

Günde 70 bin kişinin gelmesinin beklendiği adliyede günlük 60 bin TL ciro yapmayı hedefleyen Demirhan, “Adliyeye günde 70 bin kişinin geleceği söyleniyor.

30 bin kişi gelse günde 55-60 bin TL ciro yaparım. Rakipler poğaça satarak ihaleyi hesapladılar ama hata yaptılar. Ben çorba satacağım. Ben bu işi biliyorum” yorumları yapmıştı.

Su operasyonu

Çay ocaklarının işletmesini de almasının ardından kâr etmek için atağa geçen Demirhan, personelin kullandığı damacana suların kafeteryadan alınmadığını ve dışarından getirildiğini belirterek şikayette bulununca adliye binasında ‘su operasyonu’ yapılmıştı.

Adliyede görevli güvenlik görevlileri, hakim ve savcıların odaları da dahil olmak üsere bina içerisindeki tüm su sebillerini toplamıştı. Tepkiye yol açan eylem sonrası savcılık açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Yine Demirhan, bazı çalışanların çay ya da kahve ihtiyacını yanlarında getirdikleri ve odalarında muhafaza ettikleri su ısıtıcıları ile karşıladığını bunun da kârlılığı üzerinde ciddi bir engel olduğunu vurgulayarak bu su ısıtıcılarının da kaldırılmasını talep etmişti.

Seyyar çözüm

Günde 70 bin kişinin gelmesi beklenen adliye binasında, hesabı şaşan Demirhan, kara geçmek için farklı metodlar denemeye başladı. 19 katlı adliye binasında bulunan 49 çay ocağı ve 2 kafeteryasına yeterince müşteri gelmeyen Demirhan, adliye binası içeresinde seyyar çay arabaları dolaştırmaya başladı.

Bu arabalarda çay, kahve ve meşrubatın yanı sıra poğaça ve simit de satılıyordu. Demirhan’ın hedefinde adliye koridorlarında bekleyen avukat ve vatandaşlar vardı.

Çay servisini kesti

Ancak Demirhan’ın en çok kâr elde ettiği seyyar arabalar, savcılık tarafından yasaklandı. Adliye içindeki 16 seyyar arabanın sayısı önce 10’a düşürüldü sonrasında ise tamamen kaldırıldı. Bu nedenle ‘battığını’ öne süren Adil Demirhan, kararı protesto etmek için çay servisini durdurdu.

Sabah adliye binasına gelen hakim, savcı ve memurlar, çay ocaklarının kapalı olduğunu ve hizmet vermediğini gördü. Yaklaşık 4 saat süren eylem, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın girişimiyle sonlandı.

Müfettişler el attı

Başsavcı Turan Çolakkadı ile görüşen kafeteryanın sahibi Adil Demirhan, öğleden sonra çay servisini yeniden başlatırken, adliye binasındaki çay sorununa Adalet Bakanlığı müfettişlerinin el attığı öğrenildi.

Cuma günü Adalet Bakanlığı’ndan gelecek müfettişlerle görüşecek olan Demirhan’ın, bataktan kurtulmak için seyyar arabalara yeniden izin verilmesini istediği öğrenildi.

‘Ben bu işi biliyorum’

İhaleyi KDV dahil 10 milyon 643 bin 600 lira ödeyerek kazanan Demirhan, “Ben bu işi biliyorum. Kafamda farklı projeler var. Çorba bile satacağım. Zarar etmeyeceğim” demişti. Adliyedeki küçük bardak çay 1 liradan satılıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim