• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çağlayan: Mersin'e 2. liman yapılacak

Çağlayan: Mersin'e 2. liman yapılacak
Çağlayan, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi için Mersin'e bağlı Adanalıoğlu beldesi yakınındaki yapımı süren yol inşaatı şantiyesini ziyaret etti.

Çağlayan, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi için Mersin'e bağlı Adanalıoğlu beldesi yakınındaki yapımı süren yol inşaatı şantiyesini ziyaret etti.

Çağlayan, burada yaptığı açıklamada, Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesinin, Mersin'i Türkiye'nin en büyük turizm merkezi yapacak, kitle turizminin yapılacağı merkez haline getirilecek önemli bir çalışma olduğunu ifade etti.

Çağlayan, Mersin'in ikinci limana sahip olacağını kaydederek, “Mersin'e bu özelliklerine ek olarak, kruvaziyer turizmini de kazandırıyoruz. Bu konuda plan program yapmaya başladık. Mersin'den 1 milyon 200 bin kişi taşınıyor. Mersin Limanını dünyanın en büyük 10 konteyner limanından birisi haline getireceğiz. Sadece konteyner limanı için yatırım 2,9 milyar avro olacak. Bu, 7,5 katrilyon lira demektir. Marinamız devreye girmiştir. Diğer taraftan yat, mega yat ve deniz taşıtı üretimi de plan ve programımız içinde. Onlarla ilgili de serbest bölge çalışmamız söz konusu.

Mersin'in, uluslararası bir aktarma merkezi olması noktasında son birkaç aydır yaptığımız çalışmalar önemli yere geldi. Lübnan'la Ro-Ro, Trieste'yle feribot ve şimdi de İskenderiye'yle Mersin arasında Ro-Ro taşımacılığı başlıyor. Yani Ortadoğu'nun hemen hemen tüm yükü Mersin'den geçmiş olacak. Biz de bu çalışmalarla Mersin'i, Singapur, Rotterdam, Dubai ve Hong Kong gibi bir aktarma merkezi haline getireceğiz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim