• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Çağlayan meydanının temeli atıldı

Çağlayan meydanının temeli atıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çağlayan Meydanı Düzenleme İnşaatı’nın temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başkan Topbaş tarafından atıldı.

Çağlayan meydanının temeli atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çağlayan Meydanı Düzenleme İnşaatı’nın temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başkan Topbaş tarafından atıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla Çağlayan kavşağı iki katlı bir kavşak haline getirilerek, trafik yerin altına alınacak. Yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlanan proje, 6 ay içinde bitirilerek yeni Adliye binasının açılışına da yetiştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Çağlayan Meydanı Düzenleme İnşaatı’nın temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla atıldı. Törende İBB Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu ile Karayolları Genel Müdür Vekili Mehmet Peker de yer aldı.

PROJE MART SONUNA YETİŞTİRİLECEK

Törende konuşan Bakan Yıldırım, Çağlayan Meydanı'nın, yayalaştırma projesi ve Avrupa'nın en büyük Adalet Sarayı'nın yükseldiği bir bölge haline geldiğini belirterek, İstanbul'da başlattıkları ve başlatacakları projelerinin tamamının tutarının 37 katrilyon olduğunu söyledi. “Hizmette siyaset olmaz, hizmet vatandaş içindir” anlayışıyla yola devam ettiklerini kaydeden Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü;

“İstanbul daha fazlasını hak ediyor. Bu muhalefet itirazları dile getirirken, bir şeyi unuttu. Biz geldiğimizde İzmir'de başlanıp devam ettirilemeyen bir raylı sistem, Egeray vardı. Hemen onun tamamlanması için Büyükşehir Belediyesi ile devlet Demir Yolları'nı ortak ettik ve o proje bugün tamamlandı. Kuzeyden güneye 80 kilometrelik yolda yılda 220 milyon İzmirliye hizmet edecek raylı sistemi hizmete aldık. Bir kıyak yapılması gerekiyorsa onu muhalefet belediyesinden başlattık. İşte ülkeye hizmet budur. İstanbulluya iş yapılacağı zaman paranın hesabı olmaz. Çünkü bu ülkenin ekonomisi, kültürünü, geçmişini, geleceğini temsil eden şehir İstanbul'dur. Bunun için Marmaray'ın 4 yıl beklemesine razı olduk. İstanbul'un tarihi ortaya çıksın, kültür zenginlikleri ortaya çıksın, 2 bin yıllık tarihi var denen İstanbul'un bugün 8500 yıllık tarihi var deniyor. Marmaray sayesinde. O proje sadece kıtaları birleştirmiyor, medeniyetleri, kültürleri birleştiriyor, İstanbul'un iki yakasını denizin altından birleştiriyor.”

Bakan Yıldırım, İstanbulluların projenin "Mart sonuna kadar bitsin mi?" diye sorduğunu belirterek, yüklenici firmaya çalışmaların Mart ayı sonuna kadar bitip bitmeyeceğini sordu. Aldığı "Evet" cevabı üzerine yüklenici firmanın sahibine işin Mart sonunda bitirilmesi talimatını verdi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim