• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Çakırlar Nihat Kaptan'ı denize indirdi

Çakırlar Nihat Kaptan'ı denize indirdi
Altınova Çakırlar Tersanesi’nde Dentur Avrasya filosu için yapılan bu yılın ikinci gemisi ‘Nihat Kaptan’ 30 Mart Cuma günü gerçekleşen törenle denize indirildi.

Altınova Çakırlar Tersanesi’nde Dentur Avrasya filosu için yapılan bu yılın ikinci gemisi ‘Nihat Kaptan’ 30 Mart Cuma günü gerçekleşen törenle denize indirildi.

48.90 metre boyunda 11 metre genişliğinde ve yaklaşık bin 200 yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Nihat Kaptan, Marmara ve Boğaz’da hem turizm hem de toplu taşıma amaçlı hizmet verecek.
Geminin son teknik donanımlarla yapıldığını söyleyen Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül geminin 2x 850 beygir makine gücüne ve üstün manevra yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

Morgül sözlerine şöyle devam etti, “Dentur Avarasya bu yatırımlarına devam etmekte ancak ekonomik şartlarda bunları meydana getirmek için destek gerekiyor. Bu desteğin sağlanması için bu gemilere iş imkanının çoğaltılması lazım. Bunun için otoritelerden destek bekliyoruz. Nihat Kaptan’ın yapımı için Dentur’un yüzde 30 kendi imkanlarını kullandığını yüzde 70 de kredi desteği aldığını söyleyen Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı, denize indirdikleri gemilerle hem istihdam sağladıklarını hem de sektöre destek olduklarını dile getirdi.

Nihat Kaptan gemisinin denizi indirme törenine katılan Gemi inşa ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş şunları ifade etti, “Bu gemiler Yalova bölgesine hem işçilik hemde kazanç açısıyla hizmet oluyor. Kriz ortamında gemi indirmemiz hem moral açısından hem de sektöre destek açısından gerçekte de çok önemli bir konu. Dentur Avrasya yönetimini de kutluyoruz, cesaretle yatırım yapıyor. Gemimizin kazadan korunması dileğiyle hayırlı seferler diliyorum.”

nihatkaptnd-.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim