• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

California, deniz denemelerini tamamladı

California, deniz denemelerini tamamladı
Huntington Ingalls Industries yaptığı açıklamada, Amerika’nın en yeni ve en gelişmiş nükleer denizaltısı olan Virginia Serisi California’nın (SSN 781), deniz denemelerinin ilk bölümünü tamamladı.

California, deniz denemelerini tamamladı

Huntington Ingalls Industries yaptığı açıklamada, Amerika’nın en yeni ve en gelişmiş nükleer denizaltısı olan Virginia Serisi California’nın (SSN 781), deniz denemelerinin ilk bölümünü tamamladıktan sonra şirketin Newport News Shipbuilding bölümüne ait tersanesine geri döndüğünü bildirdi.

Açıklamada, deniz denemeleri boyunca denizaltının bütün sistemlerinin, parçalarının ve malzemelerinin denendiği ifade edilirken, denemelerin içinde ilk kez su altına dalmak, su yüzünde ve su altında hızlı seyir gibi en gelişmiş denizaltının bütün özelliklerinin denendiği bildirildi.

Sınıfının sekizinci gemisi olan California, “Altın Eyaleti”nin adını taşımakta ve HII’nın Newport News tersanesinde denemelerinin son aşamasını gerçekleştirmekte. 2011 yılının sonuna doğru donanmaya teslim edilecek olan California dünyanın en modern ve en gelişmiş saldırı denizaltısı olacak.

California’nın omurgası 1 Mayıs 2009 yılında inşa edilmeye başladı ve denizaltı 6 Kasım 2010 tarihinde isimlendirildi.

Newport News Shipbuilding tersanesi, nükleer güçle çalışan denizaltı tasarlama ve inşa etme yetisine sahip iki tersaneden biri. Tersane, Virginia sınıfı denizaltıları inşa edebilmek için General Dynamics ile işbirliği içinde çalışıyor.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim