• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

California'da "Acil Durum" ilan edildi!

California'da "Acil Durum" ilan edildi!
ABD'nin California'da eyaletinde "Acil Durum" ilan edildi.

California'nın Santa Barbara şehrinde petrol boru hattında başlayan sızıntı nedeniyle acil durum ilan edildi. Sızıntı nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 80 ton petrolün okyanusa sızdığı açıklandı.
ABD'nin California eyaletinde "Plains All American Pipeline" şirketine ait petrol boru hattında başlayan sızıntı, Santa Barbara kıyılarındaki doğal yaşamı tehdit edince eyalette acil durum ilan edildi. California Valisi Jerry Brown, binlerce tonlarca petrolün okyanusa karışmasına neden olan sızıntı sebebiyle eyalette acil durum ilan ettiğini açıkladı.

Şirket yetkilisi Rick McMichael ise salı günü başlayan sızıntı nedeniyle şu ana kadar yaklaşık 80 ton petrolün okyanusa sızdığını söyledi. McMichael, toplam sızıntının ne kadar olduğuna ilişkin kesin rakamın, boru hattının toprak altından geçmesi nedeniyle ancak birkaç gün sonra netleşeceğini belirtti.

Las Flores’deki depodan Gaviota tesislerine petrol taşıyan ve 1987’de kurulduğu belirtilen 18 kilometrelik boru hattında meydana gelen çatlakla ilgili şirket yetkilileri, yakın zamanda rutin kontrollerin yapıldığını ve bir sorunla karşılaşmadıklarını ifade etti.

Sızıntı nedeniyle Califonia’nın gözde tatil bölgelerinden Santa Barbara’da balık avı yasaklandı. Petrol tabakasıyla kaplanan Refugio sahil şeridinin temizlenmesi için 130 kişi görevlendirildi. Üç gün sürmesi beklenen arıtma işlemi için ayrıca 2010 yılında Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısında görev alan Patriot Environmental Services şirketinin de çalışmalara destek verdiği kaydedildi.

Doğal yaşamı tehdit eden petrol sızıntısı, Amerikan tarihinin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak bilinen ve Santa Barbara'da 1969 yılında binlerce ton petrolün okyanusa dökülmesiyle sonuçlanan felaketi akıllara getirdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim