• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Çalışanı ile iş kuran Tersane sahibi

Çalışanı ile iş kuran Tersane sahibi
Tersanelerin yüzde 90’ı siparişsiz bir yıl geçiriyor. Hatta iflasın eşiğine gelenler bile var. Ama bir işadamı asistanı ve çalışanıyla ortak şirket kurdu.

Gemi inşa sanayimizden global kriz patlak verdiğinden bu yana olumlu haberler gelmiyor. Tersanelerin yüzde 90’ı siparişsiz bir yıl geçiriyor. Hatta iflasın eşiğine gelenler bile var.

Hatırlanacağı gibi Kenan Torlak’ın sahibi olduğu Torgem Gemi, 2009 yılının haziran ayında iflas erteleme kararı aldırmıştı. Torgem’e bağlı üç tersanede en parlak dönemlerde 3 bin 500 kişi çalışıyordu. Bugünse Torgem’in tersanelerinde çalışan sayısı 150’ye kadar düşmüş durumda. Tersaneciler 2012 ve 2013’ü “kayıp yıl” olarak görüyor, sektörde ciddi bir düzelme beklemiyor.

Ancak işler kötü olsa da işadamı boş duramıyor. Sektördeki herkes yeni yatırım arayışlarını sürdürüyor. Önceki hafta Kenan Torlak’ın kurduğu yeni bir şirket de bu arayışın bir sonucu olsa gerek. Yeni ticari faaliyetlere girmek isteyen Torlak, “Torsa Tekstil İnşaat ve Pazarlama” unvanıyla bir limited şirket kurdu. Adından da anlaşılacağı üzere bu şirket, öncelikli olarak tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösterecek. Tuzla merkezli şirketin sermayesi 50 bin TL. 45 bin TL’si Kenan Torlak tarafından konmuş.

Torlak, “Her türlü pazarlama işi yapalım diye bu şirketi kurduk. Öncelikle tekstil sektöründe çalışacağız. İç piyasada ürettirip pazarlamasını hem yurtiçi hem de yurtdışında yapacağız” demekle yetiniyor. Evet, Torsa Tekstil’in büyük ortağı Kenan Torlak. Bizim asıl ilgimizi küçük ortaklar Handan Gülmez ve İsmail Ata çekti. Handan Gülmez, Kenan Torlak’ın asistanı. İsmail Ata ise yıllardır yanında olan bir çalışanı…

Torlak, “Onlar benim sağ ve sol kolum. 10 yılı aşkın süredir birlikte çalışıyoruz. Onlara güveniyorum ve bu işe ortak ettim. Zaten Handan hanım da şirketin müdürlüğünü üstlenecek” diyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim