• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Çalışmaya devam edecekler kurayla belirlendi

Çalışmaya devam edecekler kurayla belirlendi
Milas-Bodrum Havalimanı'nda görev yapan 180 güvenlik görevlisinden 80'inin çıkarılacak olması nedeniyle işte kalacak personel, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.

 

Milas-Bodrum Havalimanı'nda özel bir firma bünyesinde çalışan 180 güvenlik görevlisinin 100'e düşürülmesi kararı alınmasının ardından işten çıkarılacak 80 kişi, Milas Belediye Evlendirme Salonu'nda Milas 1. Noteri görevlisi huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 
 
Firma sahibi İbrahim Bengi, kura çekiminden önce çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada, hiç kimsenin işten çıkarılmasını istemediğini, işten çıkarma kararını da kendisinin almadığını söyledi. 
 
Referansı ile çalışan hiç kimse olmadığını kaydeden Bengi, ''Bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan dolayı sizlerden rahatsızlığım olmadı. Ama devlet, aldığı kararla 80 kişinin işten çıkarılmasını istedi. 30 kişi nisan ayında tekrar işe çağrılacak. Ama maalesef 50 kişi işsiz kalacak. Üzgünüm. İşten çıkarılacak olanları, adaletli olması amacıyla kurayla belirleme kararı aldık'' dedi. 
 
İşten çıkarılacak olanların haklarının verileceğini ve mağdur edilmeyeceklerini bildiren Bengi, daha sonra çalışanların sorularını yanıtladı. 
 
Konuşmaların ardından işte kalacak olan erkek çalışanlardan 75, kadın çalışanlardan da 25 kişi için kura çekimine geçildi. Kura çekimi için hazırlanan torbalar ve çalışanların isimleri, çalışanları temsilen seçilen kişilere gösterildi. 
 
Daha sonra işte kalacak olanlar, erkek ve kadınlar için ayrı ayrı çekilen kura ile belirlendi. Kura sırasında isimleri okunanların büyük sevinç yaşadığı gözlendi. Kura çekimi sonucunda isimleri okunmayan ve işten çıkarılacak olan kişilerin ise oldukça üzgün olduğu görüldü. 
 
Öte yandan kura çekilişinin yapıldığı salonda Milas Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemi alındı. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim