• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Call Art Çağrı Merkezi İzmir'de açıldı

Call Art Çağrı Merkezi İzmir'de açıldı
Call Art Çağrı Merkezi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından İzmir’de açıldı.

Call Art Çağrı Merkezi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından İzmir’de açıldı. 

İlk aşamada TTNET’in müşterilerine hizmet verecek olan Callart çağrı merkezi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Milletvekilleri Erdal Kalkan, Rıfat Sait ve İlknur Denizli, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer, TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz ve Avea CEO’su Erkan Akdemir’in katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Callart, yılda 45 milyon dakika ve 18 milyon çağrı hedefiyle sektöre dinamizm, yenilik ve müşteri odaklı yaklaşım getirmeyi amaçlıyor. Callart, 2012 yılı sonuna kadar 400 kişilik bir istihdam sağlamayı ve 2013 yılı sonuna kadar da 1.000 masa sayısına ulaşmayı hedefliyor. Yüzde 78 kadın, yüzde 22 erkek istihdamı olan yeni merkezdeki çalışanların yüzde 49’u üniversite, yüzde 51’i lise mezunu. Merkezde görevli personelin yaş ortalaması ise 25.

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “İzmir’e böylesi modern, Avrupa standartlarında bir çağrı merkezi kazandırılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu merkezin, Anadolu illerimizdeki girişimlere de örnek olmasını diliyorum. Özellikle Anadolu’daki çağrı merkezlerinin sayısının artması, o illerdeki işsizlik oranının da hızla düşmesi anlamına gelecek. Bu illerdeki merkezlerin sayılarının artması, refah düzeyine ciddi katkılar sağlayacak. Bakanlık olarak biz de bugün olduğu gibi bu tip girişimlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer de, Türkiye’de çağrı merkezi sektörünün 1.5 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaştığını ve büyüme potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Çağrı merkezlerinin kapasiteleri, ülkelerin gelişmelerinin göstergelerinden biri haline geldi. Türkiye’de son bir yılda çağrı merkezleri sektörü yüzde 22 oranında büyüdü. Halen 50 bin kişi civarında olan sektördeki istihdamın 2015 yılında 85 bin kişiye ulaşacağı öngörülüyor. Bu sektör yalnızca istihdam yaratmakla kalmıyor, eko sistemi nedeniyle ekonomiye de önemli katkı sağlıyor. "

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz da, konuşmasında TTNET çağrı merkezlerinde 2011 yılında 50 milyonun üzerinde çağrı karşılandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Aynı yıl İzmir’den gelen çağrıların sayısı ise 1 milyon 780 bin dolayında gerçekleşti. 2012 yılı Mayıs ayı sonu itibarıyla yurt genelindeki rakam 22 milyonun üzerinde. İzmir, en önemli merkezlerden ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan şehirlerimizin başında geliyor. Bugün yeni açılan bu merkezle de başarılı sonuçlara ulaşacağımıza inancım tam.”

Callart Genel Müdürü Serdar Çilek ise bir çağrı merkezi için Türkiye’de faaliyette olmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Burada kazandığımız tecrübelerimizi yurtdışı pazarlarına da ihraç etmek için gerekli adımları attık ve Azerbaycan‘da bir teknoloji şirketi ile ortaklık sözleşmemizi imzaladık” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim