• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Çaltıcak Gölü ihaleyle kiraya verilecek

Çaltıcak Gölü ihaleyle kiraya verilecek
İhaleye katılacak kişilerin, 20 Ekim günü saat 12.00'ye kadar istenen evraklarla birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor.

Çaltıcak Gölü ihaleyle kiraya verilecek

İhaleye katılacak kişilerin, 20 Ekim günü saat 12.00'ye kadar istenen evraklarla birlikte İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor.

Çaltıcak Mahallesi Taşkısığı mevkiinde, ENKA Doğalgaz Çevrim Santrali yakınında bulunan Çaltıcak Gölü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, avlanma amaçlı kiraya verilecek. 20 Ekim'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde yapılacak olan ihalede, gölün bir yıllık kira bedeli olarak 2 bin 478 lira 45 kuruş isteniyor. 90 hektarlık bir alana yayılan, 6 metre derinliği olan ve dipten kaynayan sularla beslenen gölü kiralayacak kişi, gölü ücret karşılığı avlanmaya açabilecek. Gölde oltanın dışında ağ ile balık avlanabilecek. Gölde amatör balıkçıların oltayla ücretsiz avlanabilecekleri için de yer tahsis edilecek.

Sakarya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdullah Keskin, gölün avlanma amaçlı olarak kiraya verileceğini söyledi. Gölde çapak, tatlı su levreği, kızılkanat, turna, yayın, kadife gibi tatlı su balıklarının bulunduğunu kaydeden Keskin, "Göl, 5 yıllığına avlanma amaçlı olarak kiraya verilecek. Kira oranı, her yıl TEFE ve TÜFE'ye göre artacak. İhaleye birden fazla kişi müracaat ederse, belirlenen kira bedeli üzerinden açık artırma yapılacak. Gölün kiralanmasıyla hem insanlar balık avlayabilecek hem de devlet gelir sağlamış olacak." dedi.

Göl kiralansa bile yasak dönemlerde balık avlanamayacağını kaydeden Keskin, şunları söyledi:

"Alacak kişi, ister kendi avcılık yapabilir ya da ücret karşılığı avlanmaya açabilir. Gölde oltanın dışında kayıkla ağ kullanarak avlanma yapılabilecek. Yasaların izin verdiği ağlarla avlanma yapılacak. Kiralansa bile gölün bir bölümünü amatör balıkçılara açacağız. Amatör balıkçılar oltalarıyla ücret ödemeden avlanabilecek."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim