• BIST 9719.08
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 29 °C

Çaltılıdere tersanesinin temeli atılıyor

Çaltılıdere tersanesinin temeli atılıyor
İzmir’de dağınık halde çalışan tekne üreticilerini biraraya getirecek Çaltılıdere Projesi’yle ilgili tartışmalar sürerken, Kooperatif Başkanı Aslan Bilgi “2011’de temel atacağız” dedi.

Çaltılıdere tekne-yat imalat tersanesinin temeli 2011'de atılacak

İzmir’de dağınık halde çalışan tekne üreticilerini biraraya getirecek Çaltılıdere Projesi’yle ilgili tartışmalar sürerken, Kooperatif Başkanı Aslan Bilgi “2011’de temel atacağız” dedi.

Ege Bölgesi’nde dağınık ve çağdaş yapılanmadan uzak biçimde üretim yapan deniz araçları üreticilerini Aliağa Çaltılıdere’de toplayacak tekne-yat imalat tersanesinin temeli 2011’de atılacak. Aliağa Ticaret Odası Meclis Başkanı Ender Özer’in “Gerçekleşmeyecek firavun yatırımı” benzetmesiyle tartışmalara yol açan tersanesi projesi Deniz Ticaret Odası’nda ele alındı. İzmir Yat Tekne İmalatçıları Kooperatifi Başkanı ve Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Aslan Bilgi, benzetmeyi yapan Özer’in de üyesi olduğu kooperatifin üye sayısını 100’e çıkartıp, temeli 2011’de atacaklarını söyledi. Türkiye’ye örnek olacak bir tersanesi kurmak için çalıştıklarını açıklayan Bilgi, “Kendimize yetecek 40-50 firmanın faaliyet göstereceği bir site kurmak isteseydik, bugüne kadar çoktan kurmuş, üretim yapıyor olurduk. Biz İzmir’e yakışacak, yabancı yatırımcıların da faaliyet gösterebileceği bir tersane kurmayı planlıyoruz, kuracağız da” diye konuştu.

40 MİLYON DOLAR

Çaltılıdere’deki projenin 40 milyon dolara, iki aşamalı olarak yapılacağını anlatan Bilgi, ilk etapta 100 tesisin hizmete gireceğini belirtti. Bilgi, “2. etapta 50 tesis daha inşa edilecek. Biz 20-30 yıl sonrasını düşünerek çalışıyoruz. Her yıl burada üretilen tekne ve yatları dünyaya ihraç edeceğiz. Bu sayede ekonomiye de katkı sağlayacağız” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim